Terug naar overzicht

Siciliaanse salade met venkel en sinaasappel

Living life on the veg is het motto van de Antwerpse Luna Trapani. Met een Italiaanse vader en Belgische moeder wordt haar de liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar passie? Italiaanse vegan gerechten, zoals deze Siciliaanse salade.

‘In veel Italiaanse gerechten spelen groenten sowieso de hoofdrol’.

PROBEER OOK:

Hier vind je het E-book Plant based Italian.

Details

  • Servings: 2

Ingredients

  • Voor de salade:
  • 1 middelgrote venkel, in fijne schijfjes gesneden (met mandoline)
  • 90 gr ontpitte olijven, grofgesneden
  • 35 gr geroosterde pijnboompitten
  • 35 gr rozijnen
  • 1 kleine handvol verse munt, fijngehakt
  • 1 kleine handvol verse basilicum, fijngehakt
  • Voor de sinaasappel saus:
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • sap van 8 sinaasappels
  • 2 el agave siroop
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl venkelpoeder
  • 1/8 tl gemberpoeder
  • 1/8 tl chilivlokken
  • 2 takjes verse tijm en rozemarijn

Preparation

  • 1Begin met de sinaasappelsaus. Verwarm de olijfolie in een diepe sauspan op hoog vuur. Wanneer deze warm is voeg je de sjalot, knoflook en alle kruiden toe. Fruit tot geurig en licht gebruind is. Voeg dan het sap en de agave siroop toe. Zet het vuur op een laag pitje en laat het sudderen en indikken tot een siroop.
  • 2Terwijl de saus kookt, doe je alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Roer alles goed door elkaar.
  • 3Wanneer de sinaasappel saus klaar is giet deze dan in een zeef. Verdeel de salade over de borden en schenk de siroop er over.