Terug naar overzicht
Covertjes editie 3 2022

Dit lees je in de zomereditie van De Smaak van Italië

De leukste tips voor je vakantie in Italië deze zomer! Dit lees je in het nieuwste magazine van De Smaak van Italië.

Heb jij ook zo’n zin om weer af te reizen naar de Laars? Wij hebben de fijnste tips en adresjes voor je verzameld, plus lekkere recepten en veel te lezen voor in je luie stoel. Neem vast een kijkje.

Weekend Bolzano: wandelen, wijn en wellness

Bolzano
Dat klinkt ons als een ideale combinatie in de oren voor een weekendje weg: wandelen, wijn en wellness. Dat vind je allemaal in de gezellige Noord-Italiaanse stad Bolzano. Wij hebben de leukste tips al voor je verzameld.

Keizers van de kust in Toscane

salvataggi

Het hele zomerseizoen vind je ze in hun knalrode T-shirts aan de Italiaanse stranden. Salvataggi turen urenlang over zee om uit te kunnen rukken als er iemand gered moet worden. Fotograaf Sofie Delauw sprak deze redders in nood.

Citytrip Chioggia, het rustige zusje van Venetië

Chioggia, rustig zusje van Venetië
Chioggia is een kleurrijke havenstad met een eeuwenoud centrum, in de buurt van Venetië. Iedereen die op zoek is naar de charme van de waterstad, maar geen zin heeft in drukte, is hier aan het juiste adres.

Dit zijn de jonge keramisten uit Sicilië

Keramiek_Sicilië
Overal op Sicilië kom je ze tegen: Teste di Moro, Moorse hoofden. Handgemaakte, keramieken vazen die naast hun schoonheid, een bijzonder stukje geschiedenis bezitten. We vertellen je er meer over én nemen je mee naar de keramisten die de teste di moro levend houden.

Zomerse recepten uit Amalfi

De Amalfikust barst van de lekkere ingrediënten voor een pure, Italiaanse maaltijd op een zomeravond. Zet de tafel vol met gemarineerde ansjovis, gevulde paprika’s en zonnige pasta.

Persoonlijk portret van Napels en haar kust

Ciro_Napels
Ciro Pipoli is een straatfotograaf uit Napels. Hij fotografeert Napolitanen precies zoals hij ze aantreft. ‘Ik laat het echte leven zien. Wat iedereen elke dag ziet, maar tegelijkertijd niet meer ziet.’

Plus...

Daar blijft het niet bij, want we nemen je mee naar Reggia di Caserta (het Versailles van Napels), je krijgt onze agenda-tips, columns van Onno Kleyn en Esmee Langereis, een lekker recept voor olijfolie-ijs van Jansen & Jansen en nog veel meer!

Bestel jouw exemplaar

Bestel jouw exemplaar heel eenvoudig in onze webshop  via de button hieronder en krijg ‘m makkelijk thuisbezorgd! Abonnee worden kan natuurlijk ook! Dan ontvang je de leukste Italië-inspiratie automatisch thuis.
cover zomereditie 2022