Terug naar overzicht
Spaghetti met tomaat

Spaghetti met tomaat (cherrytomaten) en basilicum

Niets vangt de essentie van een Italiaans gerecht beter dan een bord simpele spaghetti met tomaat en basilicum, een perfect recept voor elke doordeweekse dag.

Florentijnse chef Karly Siciliano combineert zoete cherrytomaatjes en geurige basilicum met perfect gekookte spaghetti voor een gerecht dat zowel troostrijk als fris is. Recht uit de markt en direct op je bord: dit is de pure, zonnige smaak van Toscane in één hap.

Spaghetti met tomaat

Voor dit recept kun je verschillende soorten tomaten gebruiken. Zoete cherrytomaatjes geven een frisse, fruitige smaak, terwijl trostomaten meer body en sap toevoegen aan de saus. Serveer de spaghetti met tomaat gerust met meerdere soorten voor extra kleur en een volle, zomerse smaak op je bord.

Bestel hier de editie waarin je dit recept voor spaghetti met tomaat en twee andere recepten vindt van Karly. Wil je nog meer inspiratie? De mooiste kookboeken bestel je in onze shop.
Spaghetti met tomaat

Spaghetti met tomaat

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti
  • 500 gr cherrytomaten in vieren
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • zout en peper fijn
  • 40 gr zeezout grof
  • ½ bosje basilicum de blaadjes, in stukjes gescheurd

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Verhit intussen 50 ml olijfolie in een ruime sauteerpan op laag vuur en voeg de fijngehakte knoflook toe.
  • Roer regelmatig om te voorkomen dat de knoflook verbrandt en zodat hij gelijkmatig gaart. Zodra de knoflook goudbruin begint te kleuren, zet je het vuur uit en voeg je een half glas water toe om het kookproces te stoppen en verbranding te voorkomen.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en laat ze ongeveer 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met fijn zout en peper.
  • Voeg zodra het water kookt het grove zout en de spaghetti toe. Kook de pasta ongeveer 7 minuten, tot hij al dente is.
  • Zet het vuur onder de sauspan hoog en schep de pasta met een tang of schuimspaan direct in de pan met de saus. Laat de pasta al roerend verder garen in de saus tot hij de saus mooi opneemt en de saus romig wordt.
  • Zet het vuur uit en voeg het gescheurde basilicum en de resterende 50 ml olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar. Schep de spaghetti met tomaat op borden en verdeel de saus erover.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.