Terug naar overzicht

Vanuit Italië naar Nederlandse TV of Netflix kijken? Gebruik VPN

Wie voor vakantie of vanwege werk in Italië verblijft of woont, is het handig om ook af en toe het Nederlandse TV aanbod te kunnen bekijken. Als is het alleen maar om op de hoogte te blijven van laatste nieuws, om je favoriete sportclub te volgen of om die ene leuke Nederlandse serie te bekijken. Door geografische restricties is dat niet altijd even makkelijk. De oplossing: VPN.

Partnership – De Smaak van Italië met VPNgids.nl

Vanwege uitzendrechten loop je buiten Nederland zomaar de kans om tegen een melding aan te lopen als ‘Deze content is niet toegankelijk vanuit het land waarin u zich bevindt’ als je de Nederlandse tv oproept. En ook bij streaming-services als Netflix kun je te maken krijgen met restricties. Zo biedt Netflix het aanbod aan van het van het land waarin je op dat moment bent, ook al heb je een Nederlands abonnement. En het Italiaanse aanbod verschilt van het Nederlandse aanbod, zodat je de serie waaraan je in Nederland begonnen bent, in Italië wellicht niet verder kunt kijken. Ook zul je het moeten doen met Italiaanse ondertiteling in plaats van Nederlandse. Erg onhandig als je lekker wilt bingen.

Je online locatie
Gelukkig kun je deze geografische barrières wel op een legale manier omzeilen. Dit kan via het gebruik van een VPN (Virtual Private Network). Door een VPN te gebruiken voeg je een externe server toe aan je internetverkeer. Deze externe servers staan in verschillende landen en kun je zelf via je VPN-app selecteren. Zo kun je dus vanuit Italië internetverkeer laten lopen via een geselecteerde server die in Nederland staat. Daarmee kun je als ware je ‘online’ locatie aanpassen, met als positief gevolg dat je toch kunt kijken naar het Nederlandse aanbod van TV en Netflix. Zo kun je dus ook de leukste Italiaanse series bekijken met Nederlandse ondertiteling.

VPN kiezen
Er is op internet een groot aanbod van VPN aanbieders. Dus welke moet je kiezen? Fijn is sowieso dat er naast betaalde VPN verbindingen ook gratis aanbieders zijn. Via de aanbieder lukt het meestal wel om Nederlandse TV te kijken. Netflix is vaak iets lastiger en daarvoor wordt vaak gekozen voor een betaalde VPN aanbieder. Op de website van VPNgids.nl kun je echter ook een test van gratis VPN aanbieders vinden waarmee je het Nederlandse Netflix-aanbod zonder extra kosten vanuit het buitenland kunt bekijken.

BEKIJK OOK:


Wil je automatisch op de hoogte blijven van de leukste tips en laatste nieuwtjes uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!