Terug naar overzicht

Dit is waarom we Italiaans de meest sexy taal ter wereld vinden

Ti amo, bella. Onze harten gaan het snelst kloppen als er wordt geflirt in het Italiaans. Dat wisten wij natuurlijk allang, maar nu blijkt het ook uit recent onderzoek.

Het online taalplatform Preply heeft een onderzoek gedaan naar welke taal we het meest sexy vinden. Daarbij kregen de deelnemers in verschillende talen flirterige tekstjes te horen. De aanname was: hoe hoger de hartslag zou oplopen, hoe verleidelijker de taal was.

Italiaanse verleider
Wat bleek? Het hart van de deelnemende mannen en vrouwen sloeg het meest op hol toen ze naar een Italiaanse verleid(st)er luisterden. De hartslag ging namelijk met gemiddeld 23 procent omhoog. Toegegeven, de vrouwelijke deelnemers luisterden nog nét iets liever naar een Franse verleid(st)er.

Nederlands minst sexy
Overigens bungelt het Nederlands onderaan de lijst van sexy talen. Nederlandse flirters deden de harten slechts 12 procent sneller kloppen. Daarmee scoorden het Duits (15 procent) en het Japans (ook 15 procent) net iets beter.

Zangerig
Taalkundige Aleksandra Stevanovic zegt in de Daily Mail dat mensen het Italiaans aantrekkelijker vinden klinken, omdat in die taal minder medeklinkers achter elkaar worden gezet. Daardoor klinkt het Italiaans zangerig en muzikaal.

BEKIJK OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Bron: Daily Mail