Terug naar overzicht
Brisighella leviededante

Deze Italiaanse wandelroute wint in Lonely Planets Best in Travel 2021

Elk jaar kijken we reikhalzend uit naar het lijstje dat Lonely Planet selecteert met de ‘beste’ en mooiste plekken om naartoe te reizen. Dit jaar moest het bekende reismedium de awards opnieuw uitvinden. Italië ‘wint’ met een duurzame wandelroute.

‘Reizen wordt in 2021 een onderneming waarvan je je meer bewust bent dan ooit’, aldus Luis Cabrera, directeur van Lonely Planet. ‘Reizigers maken opnieuw voorzichtig kennis met de wereld en wij willen ervoor zorgen dat ze dat op een duurzame manier doen, die recht doet aan de lokale gemeenschap.’ Dit jaar behoort niet toe aan landen of steden, maar aan mensen en bedrijven die deze plekken zo bijzonder maken.

Positieve verandering
‘We willen onze lezers aanmoedigen om op een verantwoorde manier te reizen en deze positieve verandering te vertegenwoordigen’, aldus Lonely Planet. Daarom hebben ze voor de Best in Travel 2021-lijst naar mensen en plekken gekeken die een oprechte bijdrage leveren aan duurzaamheid, gemeenschap en diversiteit. Italië ‘wint’ in de categorie duurzaamheid en gemeenschap.

Duurzame wandelroute in Italië
In de categorie ‘duurzaamheid’ staat Italië bovenaan met een wandelroute, Le Vie de Dante. De wandelroute is een ode aan de Italiaanse literaire legende en een aanrader voor iedereen die van slow travel houdt. Het pad volgt de voetsporen van de wereldberoemde dichter, van zijn graf in Ravenna via de Po-vlakte en de toppen van de Apennijnen naar zijn geboortestad Florence.

Bekijk voor meer informatie leviededante.it

Nog een winnaar
In de categorie ‘gemeenschap’ wint de blog Girl in Florence. Lees haar verhaal en waarom zij wint:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Bron: Lonely Planet. Beeld: FB Le Vie de Dante