Terug naar overzicht
Cover De Smaak van Italie voorjaar

Vier het voorjaar – dit lees je in het magazine

In de nieuwe editie geven ervaringsdeskundigen tips voor een camperreis of solotrip in de Laars, ontdek je de 10 leukste plekken rond het lago Trasimeno en we nemen je mee naar culinaire adressen op Isola d’ Elba. We delen ook weer de allerlekkerste recepten en nog veel meer!

Bestel dit nummer nu >>

Bekijk de inhoud

Beleef de ultieme vrijheid: van camperreis tot solotrip

camperlife en solotrip
Het aantal Nederlanders dat met een camper op vakantie gaat, heeft een enorme vlucht genomen. Ongetwijfeld heeft dat iets te maken met het vrijheidsgevoel dat zo’n huis op wielen geeft. Wij vroegen ervaren campers hoe het is om met een busje door de Laars te reizen.

Rondje lago Trasimeno; de 10 leukste plekken

Lago Trasimeno
Vlak bij de grens van Umbrië en Toscane vind je Lago Trasimeno, een van de grootste meren van de Laars. Wij struinden de oevers af, op zoek naar de 10 leukste plekken die je zeker moet bezoeken als je hier vakantie viert.

Isola d' Elba, culinair rondtoeren

Elba culinair rondtoeren
Van ‘zeewijn’ en vergeten uiensoep tot gnocchi van wilde duif: de culinaire hoogstandjes van Elba zijn op zijn minst bijzonder te noemen. De Nederlands-Italiaanse reisfotograaf Sabrina Gaudio maakte een smakelijke strooptocht over het Toscaanse eiland en noteerde de beste adresjes waar je authentieke en vooral unieke gerechten proeft.

Ontdek Garfagnana; de tuin van Toscane

Garfagnana, een bergachtig gebied in het noorden van Toscane, lijkt in niks op de ansichtkaartlandschappen die we uit deze streek kennen. Het is een wild, no-nonsense land vol bossen, mist en legendes. Ook vind je er het allerlekkerste eekhoorntjesbrood. Wij trokken erop uit voor een roadtrip van vier dagen.

Nieuwe recepten van de Pasta Grannies

Pastagrannies
De Pasta Grannies zijn terug! Na het succes van het eerste kookboek publiceert Vicky Bennison nog meer hartverwarmende verhalen van onze favoriete Italiaanse nonna’s. Met makkelijke recepten uit heel Italië leren deze grootmoeders ons heerlijke gerechten te maken.

Aan tafel in Umbrië; charme b&b + kookschool

B&B Umbrie
Twaalf jaar lang werkte het Deense koppel Lisbeth en Thomas als chef in een Italiaans restaurant en enoteca in Kopenhagen. De liefde voor de Italiaanse keuken was echter zó groot, dat ze twee enkeltjes naar het pittoreske Todi in Umbrië kochten.

O solo io. . . alleen op reis wordt steeds populairder

Soloreizen
Soloreizen wordt steeds populairder, met name vrouwen gingen de afgelopen jaren veel vaker alleen op reis. Wij spraken drie ervaringsdeskundigen die in hun eentje vakantie vierden in de Laars.

Triëst, stad van schrijvers

Triest
Schrijver Maite Karssenberg bezocht Triëst, met haar reisdagboek in de hand. Haar vriend Ferguut den Boer ging ook mee en maakte de illustraties. Laat je meenemen door de straten van deze ultieme Italiaanse literatuurstad.

Bestel de nieuwe editie

Jouw exemplaar kan je hier heel eenvoudig bestellen, je krijgt deze per post thuis.