Terug naar overzicht
cristina-gottardi-wandel-route

Wandelroute Sentiero dei Parchi langs alle 25 nationale parken

Het Italiaanse Ministerie van Milieu en de Italiaanse Alpine Club hebben een nieuwe en misschien wel de mooiste wandelroute van Italië aangekondigd. Het ‘Pad der Parken’ verbindt namelijk alle nationale parken in Italië.

In Italië komt er een waanzinnig nieuw wandelpad dat alle 25 nationale parken met elkaar verbindt. Het ‘Pad der Parken’ (Sentiero dei Parchi) zal van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje lopen, inclusief de eilanden Sardinië en Sicilië.

De route meet nu al zo’n 7.000 kilometer en wordt dus nog langer. Je loopt bijvoorbeeld dwars door de Dolomieten, via Cinque Terre, Toscane, Puglia, langs de kust en de eilanden in het zuiden. Je ziet het Italiaanse landschap dan ook in al zijn facetten en schoonheid.

Beeld: CAI

Gebaseerd op CAI-pad
De Italiaanse minister van milieu, Sergio Costa, meldt dat het huidige CAI-pad (Club Alpino Italiano) de ruggengraat vormt van de nieuwe Italiaanse hiking trail. Het CAI-pad loopt door 18 van de 25 nationale parken. De nieuwe route zal dan ook door deze club worden beheerd.

Wandelpaspoort
De wandelaars die dit mega-pad gaan lopen worden beloond met een speciaal paspoort. Dat is een symbolische erkenning die je krijgt in elk park en een beloning voor als je daadwerkelijk alle 25 nationale parken te voet doorkruist.

Wanneer mogen we?
Wanneer de route precies klaar is, is niet bekend. Wel meldt de Club Alpino Italiano dat tot 2033 in totaal 35 miljoen euro geïnvesteerd wordt in ‘het onderhoud en de verbetering van wandelroutes in beschermde gebieden’. Kun je niet wachten? Loop dan vast het huidige CAI-pad of een van deze mooie wandeltochten in de Dolomieten.

Zin in een trip naar het prachtige Sardinië? Bekijk onze reisaanbieding!

BEKIJK OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de reismogelijkheden van en naar Italië? Volg ons op Facebook of schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Bron: travelandleisure.com, thehike.nl