Terug naar overzicht

9x ken je deze fotogenieke plekken in Italië al?

Als je vakantieplannen maakt kom je de mooiste plaatjes tegen, maar waar in Italië zijn deze foto’s precies gemaakt? Hier leg jij deze fotogenieke plekken straks zelf vast.

1. Vaticaanstad
Iedereen kent deze foto. Beklim de 551 trappen van de koepel van de Sint-Pietersbasiliek en maak één van de bekendste foto’s van Italië. Wist je trouwens dat je de Vaticaanse musea gratis kunt bezoeken?

2. Cinque Terre
Vernazza is een van de meest gefotografeerde plekken van Cinque Terre. Dit plaatje schiet je vanaf het Cinque Terre-wandelpad. Loop vanaf de haven van Vernazza langs de Chiesa di Santa Margherita naar het wandelpad. Ongeveer 200 meter verder in de richting van Monterosso vindt je dit uitkijkpunt.

3. Positano
Positano is prachtig. De mooiste foto maak je vanaf de zee. Huur een boot of een kano en zorg ervoor dat je camera niet in het water valt! Ontdek ook deze vijf minder bekende stadjes aan de Amalfikust.

4. Venetië
Venetië is bijna overal fotogeniek, maar waar schiet je nou het perfecte plaatje? Deze foto maak je vanaf de Ponte dell’Accademia. Overdag kan het er erg druk zijn, maar als het gaat schemeren wordt het verrassend rustig.

5. Toscane
Deze prachtige foto maak je bij San Quirico d’Orcia. Hier vind je het kenmerkende Toscaanse heuvellandschap. Bij zonsondergang wordt je beeld nog magischer.

6. Riomaggiore
Voor nummer 6 gaan we weer terug naar Cinque Terre. Bekijk de zonsondergang vanaf de rotsen in de kleine haven van Riomaggiore.

7. Venetië
Ook voor deze foto moet je even naar boven klimmen, gelukkig is er een lift ter beschikking. Dit prachtige uitzicht zie je vanaf de San Marco basiliek.

8. Lago di Braies
Heb je deze magische plek wel eens voorbij zien komen? In Italië vind je natuurlijk tal van schitterende meren. Maar het Lago di Braies in het natuurpark Fanes-Sennes-Braies in Zuid-Tirol is met haar knalblauwe water en besneeuwde bergtoppen wel héél fotogeniek, zo blijkt ook uit de vele foto’s die dagelijks van deze plek op Instagram verschijnen. Ook vroeger schijnt deze plek beroemd geweest te zijn: volgens een oude mythe was het meer de poort naar de onderwereld… Dobber met een houten bootje over het kraakheldere water waarin je vissen ziet zwemmen, of maak een wandeling van een dik uur langs de schilderachtige oevers.

9. Florence
Piazzale Michelangelo ligt wat hoger, waardoor je een prachtig panorama-uitzicht over Florence hebt.

Bekijk onze reisaanbieding:

LEES OOK:

Wil je dagelijks de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips van Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!