Terug naar overzicht
pancetta

In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel

Minimale inspanning voor een maximale smaak. Dat is wat je wilt als je een eenpansgerecht maakt. Van flexibele doordeweekse maaltijden tot luie zondagse feestelijke gerechten, die allemaal zo op tafel staan. De toonaangevende kookboekenauteur Donna Hay begrijpt het als geen ander.

Hier delen we het recept voor varkensfilet gewikkeld in pancetta met peer en venkel. Op deze manier blijven de varkensfilets malser en krijgen ze een lekker knapperig jasje.

Het recept vind je hieronder.
Dit recept komt uit One Pan Perfect van Donna Hay.

Bestel het kookboek

 

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 4 middelgrote venkelknollen, in plakken gesneden
  • 4 kleine pastinaken, geschild, in vieren
  • 3 stevige peren, klokhuis verwijderd, in vieren
  • 12 kleine takjes salie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine, plus extra om te besprenkelen
  • 1 el honing
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 2 varkensfilets van 300 g
  • 20 plakken pancetta
  • voor de honing-mosterdmarinade: 70 g dijonmosterd
  • 1 el honing, extra
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de venkel, pastinaak, peer, salie, azijn, olijfolie, honing, zout en peper in een grote kom door elkaar. Bewaar 4 takjes salie voor later.
  • 2Verdeel het fruit en de groenten over een grote, met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten in de oven, of tot alles lichtbruin is. Maak intussen de honing-mosterdmarinade door de mosterd, honing, zout en peper in een kommetje door elkaar te roeren. Bewaar 2 eetlepels van de marinade en zet apart.
  • 3Bestrijk de varkensfilets met de rest van de marinade. Verpak elke filet in plakken pancetta; stop de uiteindes van de pancetta onder het vlees.
  • 4Leg de varkensfilets in de ovenschaal en bestrijk ze met de achtergehouden marinade. Leg de bewaarde salie erop en besprenkel met olie.
  • 5Bak 18-22 minuten in de oven, of tot de filets gaar zijn.
  • 6 Snijd de filets in plakken en dien het vlees op met de venkel, pastinaak, salie en peren, met het vocht uit de ovenschaal eroverheen geschept.