Terug naar overzicht
ravioli - recept - jamie - oliver

Ravioli met groenten, aardappel en kaas van Jamie Oliver

Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we het recept voor ravioli met seizoensgroenten, aardappelpuree en kaas.

Hierbij heb je ook Jamie’s recept voor pastadeeg nodig.

Dit recept komt uit:

Het recept voor ravioli met groenten, aardappel en kaas van Jamie Oliver vind je hieronder.

Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • ¼ recept koninklijk pastadeeg (de link naar dit recept vind je in de tekst hierboven)
  • 1 grote aardappel (150 g)
  • boter
  • 1 teen knoflook
  • ½-1 verse rode chilipeper
  • olijfolie
  • 150 g gemengde seizoensgroenten, zoals daslook, snijbiet, brandnetel, spinazie of rucola
  • 40 g pecorino of parmezaan, plus extra voor erbij
  • 1 nootmuskaat, om te raspen
  • 1 citroen

Preparation

  • 1Maak om te beginnen je Koninklijke pastadeeg (zie de link naar het recept in de tekst hierboven).
  • 2Schil de aardappel, snijd hem in grove stukjes en kook deze 15 minuten in (gezouten) kokend water, tot ze zacht zijn.
  • 3Laat ze uitlekken en uitdampen, doe ze terug in de pan en stamp ze met 2 klontjes boter en een snufje zeezout en zwarte peper tot puree.
  • 4Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes, hak de rode peper fijn (verwijder eventueel de zaadjes) en bak ze met een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur tot ze licht goudbruin zijn.
  • 5Was de groenten en verwijder de stugge steeltjes. Houd een handjevol blaadjes apart, doe de rest in de pan en laat ze al roerend slinken.
  • 6Kook alles in tot het donker is en er geen overtollig vocht meer is.
  • 7Zet het vuur uit en laat 10 minuten afkoelen.
  • 8Hak de afgekoelde blaadjes superfijn en doe ze bij de puree.
  • 9Rasp de pecorino en de helft van de nootmuskaat erover, roer door en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • 10Maak 24 ravioli’s: rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van 1 mm.
  • 11Schep volle theelepels van je vulling met gelijke tussenruimte, iets uit het midden, op 14 cm brede stroken pasta.
  • 12 Kwast het deeg rond de hoopjes in met een beetje water en klap de pasta over de vulling heen. Druk het deeg rond de hoopjes aan en probeer er ook zoveel mogelijk lucht uit te drukken.
  • 13Snijd er vierkante kussentjes van 7 cm van en leg deze op een met semolina bestoven bakplaat.
  • 14Kook de ravioli met twee porties tegelijk 2 minuten in gezouten kokend water. Smelt intussen een flinke klont boter in een koekenpan op matig hoog vuur en bak twee porties van de apart gehouden rauwe blaadjes tot ze lekker krokant zijn.
  • 15Schep de pasta op twee borden, giet de gesmolten boter erover, bestrooi met de krokante blaadjes, schaaf er een paar krullen pecorino boven en maak de porties af met een flinke kneep citroensap.
  • 16Zet de borden op tafel zodat de eerste geluksvogels kunnen aanvallen terwijl je met de volgende twee porties aan de slag gaat. Succes verzekerd!