Terug naar overzicht
Stromboli_Elise Schaap

Film Stromboli met Elise Schaap op Italiaans eiland

Vanaf 3 november draait de film Stromboli – naar het gelijknamige boek van Saskia Noort – in de bioscoop. Het film speelt zich volledig af op het Italiaanse eiland.

Update: 3 februari 2023 ‘Stromboli’ was in november 2022 te zien in de bioscoop, maar staat sinds dit weekend op Netflix.


Actrice Elise Schaap speelt Sara in de film. Recent gescheiden, met een koffer vol wodka en een uitgeput hart arriveert Sara op het vulkaaneiland Stromboli. Ze komt bij een ‘From Fear to Love’-retraite terecht waar ze, met een bont gezelschap andere dolende zielen, onder leiding van de charismatische goeroe Jens de confrontatie aangaat met de demonen uit haar verleden.

Stromboli_film

Eiland Stromboli

De opnames van de film vonden volledig plaats op Stromboli. Dit eiland behoort tot de Eolische eilanden. Voor de meeste toeristen is dit het indrukwekkendste eiland omdat hier een nog werkende krater te vinden is. Naast Stromboli bestaat de Eolische archipel uit Lipari, Vulcano, Salina (bekend van pelgrimages en Malvasia-wijn), Panarea (het kleinste eiland), Filicudi en Alicudi (geschikt voor rustzoekers, slechts enkele bewoners).
vulkaan stromboli

Bekijk de trailer

De film Stromboli draait vanaf 3 november in de bioscoop. Hieronder zie je de trailer.
Beeld: Mark de Blok – Levitate Film