Terug naar overzicht

6 tips voor het huren van een auto in Italië

Wil je een auto huren in Italië? Wij geven je 6 tips waarop je kunt letten.

1. Lokaal huren of vanuit Nederland regelen?
Als je de auto vanuit Nederland huurt kun je de voorwaarden vast in het Nederlands lezen, dan weet je precies waar je aan toe bent. Kies je er toch voor om lokaal te huren? Neem de tijd voor het uitzoeken van een verhuurder. Het huren van een auto op het vliegveld is makkelijk, maar de prijzen liggen er vaak hoger. Vaak bieden bedrijven die net buiten het vliegveld zitten goedkopere tarieven aan; dan ga je met een shuttlebus naar een parkeerterrein in de buurt van de luchthaven.

2. Soms kost een extra uurtje huren je een hele smak geld
Autohuur gaat altijd per 24 uur. Haal je de auto op maandag om 12:00 op en breng je hem op woensdag om 13:00 weer terug? Dan betaal je niet voor twee dagen, maar voor drie. Als je daarop let, bespaar je makkelijk geld.

3. Lees de kleine lettertjes
Op vakantie wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Lees daarom altijd de kleine lettertjes. Hoe zit het met de tankregeling of wat zijn de gevolgen als je eventuele schade rijdt? Bedenk ook dat deze contracten niet altijd beschikbaar zijn in het Engels. Spreek je de taal niet? Huur dan een auto vanuit Nederland. Dan kun je het contract rustig in het Nederlands doorlezen.

4. Creditcard
Bij het huren van een auto wordt vaak gevraagd om je creditcardgegevens. Daarnaast wordt de kaart gebruikt als garantie voor de borg, het eigen risico, verkeersboetes en eventuele schade. Zorg dus dat je een credit card bij de hand hebt.

5. VerzekeringenAmalfikust
Controleer goed waarvoor je bent verzekerd en wat de voorwaarden zijn. Dit verschilt per autoverhuurder. Als je lokaal huurt proberen ze je soms extra verzekeringen aan te praten en je zo op kosten te jagen. Belangrijk is de Collision Damage Waiver (CDW) en een verzekering die de WA-dekking tot een bepaald maximum bedrag verhoogt (de ALI, LIS of SLI).

6. Consumentenbond
De Consumentenbond raadt boeken bij een prijsvechter af. Als je bij een bedrijf als Sunny Cars een auto huurt, betaal je een all-in prijs waardoor je niet hoeft te vrezen voor extra kosten voor extra kilometers, het afkopen van het eigen risico en dekking tegen banden-, glas-, bodem- en dakschade.

De redactie van De Smaak van Italië maakt tijdens reportages regelmatig gebruik van Sunny Cars en we kunnen je dan ook verzekeren dat het prettig werkt. Kort voordat we vertrekken, reserveren we een huurauto op de website en kiezen we de plek van aankomst en de plek van vertrek. Je kunt je huurauto op verschillende plekken ophalen en terugbrengen (handig als je een roadtrip maakt!).

Auto huren in Italië

Wil je een auto huren in Italië? Reserveer ‘m direct via onderstaand formulier.


LEES OOK: