Terug naar overzicht
bruine beer

Een boom in Abruzzo Nationaal Park werd een jaar lang gefilmd en dit is het resultaat

Twee Italiaanse filmmakers filmden een jaar lang een boom in het Abruzzo Nationaal Park. Van juni 2016 tot mei 2017 om precies te zijn. De 365-dagen-film heeft bijzonder materiaal opgeleverd van de wilde dieren die in het natuurgebied leven.

Bruno D’Amicis en Umberto Esposito kozen voor een boom waarvan ze wisten dat die door beren wordt gebruikt om tegenaan te schuren en zo hun territorium af te bakenen. Daardoor is de boom ook een aantrekkelijke plek voor allerlei andere dieren.

Bedreigde bruine beer
Zo passeren herten, wolven, wilde zwijnen en dassen deze specifieke boom. Het meest bijzondere moment voor de filmmakers is het moment waarop een bedreigde bruine beersoort, die alleen voorkomt in Abruzzo Nationaal Park, langskomt. De beer laat zich normaal gesproken bijna niet zien.

Natuur in Italië
De filmmakers willen laten zien dat in een dichtbevolkt land als Italië nog bijzondere natuurgebieden en wilde dieren zijn. Ze hopen dat deze boom iedereen eraan herinnert dat we daar zuinig op moeten zijn.

Bekijk hier een korte versie:

In ons magazine (dat nu in de winkel ligt!) vind je een uitgebreide reportage over de mooie regio Abruzzo. Dit zijn de verkooppunten.

 

LEES OOK:

Bron: National Geographic