Terug naar overzicht

Buffelmozzarella met Hollandse aardbeien en geroosterd venkelzaad

De combinatie van anijsachtig venkelzaad, zoetsappige aardbeien en romige mozzarella ligt misschien niet erg voor de hand, maar ga je nadat je het hebt geproefd ongetwijfeld vaak op tafel zetten tijdens het aardbeienseizoen.

Dit lekkere recept komt uit Salade van Janneke Philippi en bestel je op jannekephilippi.nl.

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 1 theelepel venkelzaad
  • 250 gram Hollandse aardbeien
  • 1 flinke bol buffelmozzarella (250 gram)
  • handvol rucola
  • 2 eetlepels balsamicoazijn, van goede kwaliteit
  • olijfolie extra vierge
  • - vijzel

Preparation

  • 1Kneus het venkelzaad in de vijzel en rooster de zaadjes kort in een droge koekenpan, zodat het aroma goed vrijkomt. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  • 2Verdeel de rucola over een schaal. Leg er de uitgelekte mozzarella op. Leg de aardbeien rond de mozzarella.
  • 3Besprenkel de aardbeien en de mozzarella met de balsamicoazijn en royaal met olijfolie. Bestrooi de salade met het geroosterd venkelzaad.