Terug naar overzicht
Caprese met avocado salade

Caprese met avocado en aardbeien

In hun kookboek Love & Lemons geven Jeanine Donofrio en Jack Mathews een moderne twist aan aan dit klassieke voorgerecht. Deze variant met avocado en aardbeien is lekker fris tijdens warme zomerdagen.

Een verrassend en makkelijk recept voor een aardbeien caprese met mozzarella en balsamicodressing.
Caprese met avocado salade

Caprese met aardbeien

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 el balsamicoazijn
  • 150 gr aardbeien in plakjes
  • 200 gr kerstomaatjes doormidden
  • 250 gr minimozzarella’s, doormidden
  • 1 avocado rijp, ontpit en in blokjes
  • 6 el pecannoten geroosterd
  • basilicumblaadjes verse en gescheurd
  • olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Breng de balsamicoazijn in een kleine steelpan op matig vuur aan de kook. Roer hem door, draai het vuur laag en laat het 8-10 minuten pruttelen tot de azijn tot de helft is ingedikt. Laat hem afkoelen.
  • Leg de aardbeien, kerstomaatjes, mozzarella, avocado, pecannoten en het basilicum in een ondiepe kom of op een groot bord. Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi het royaal met zout en peper.
  • Meng alles voorzichtig en besprenkel het met de ingekookte balsamicoazijn.
3.84 van 6 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.