Caprese met avocado en aardbeien: moderne versie van een klassieker
Terug naar overzicht
caprese met avocado

Caprese met avocado en aardbeien

Caprese is een klassiek, Italiaans voorgerecht. Jeanine Donofrio en Jack Mathews gaven er in Het Love & Lemons kookboek een moderne twist aan. Deze caprese met avocado en aardbeien is een lekker fris gerecht voor de warmere dagen.
Dit recept komt uit dit boek:  

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 4 el balsamicoazijn
  • 150 g aardbeien, in plakjes
  • 200 g kerstomaatjes, doormidden
  • 250 g minimozzarella’s, doormidden
  • 1 rijpe avocado, ontpit en in blokjes
  • 6 el pecannoten, geroosterd
  • verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Preparation

  • 1Breng de balsamicoazijn in een kleine steelpan op matig vuur aan de kook. Roer hem door, draai het vuur laag en laat het 8-10 minuten pruttelen tot de azijn tot de helft is ingedikt. Laat hem afkoelen.
  • 2Leg de aardbeien, kerstomaatjes, mozzarella, avocado, pecannoten en het basilicum in een ondiepe kom of op een groot bord. Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi het royaal met zout en peper.
  • 3Meng alles voorzichtig en besprenkel het met de ingekookte balsamicoazijn.