Terug naar overzicht

Netflix-tip: Chef’s Table Pizza is nu te zien

Goed nieuws voor pizza-fans! Er is een hele reeks van de populaire Netflixserie Chef’s Table gewijd aan… pizza.

In de Netflixserie Chef’s Table geven chefs van de beste restaurants ter wereld een kijkje in hun keuken. In de zes reguliere seizoenen werd onder meer een aflevering gewijd aan de Italiaanse driesterrenchef Massimo Bottura en slager Dario Cecchini. Daarnaast zijn er twee spin-offs gemaakt, Chef’s Table: France en Chef’s Table: BBQ. In het gloednieuwe seizoen Chef’s Table: Pizza draait het allemaal om een van de populairste gerechten uit de Italiaanse keuken.

Michelangelo van de pizza

In Chef’s Table: Pizza draait het om unieke smaakcombinaties, bijzondere ingrediënten en persoonlijke verhalen. Zes gerenommeerde chef-koks doen een boekje open over hun creatieve manier van pizza bakken. Zo komen de Italiaanse Gabriele Bonci (Bonci, Rome) en Franco Pepe (Pepe in Grani, Caiazzo) aan bod, die pizza tot culinaire hoogstandjes verheffen.

Zo wordt Gabriele Bonci ook wel de ‘Michelangelo van de pizza’ genoemd, elke pizza die hij maakt is een waar kunstwerk. Ben je in Rome? Zijn pizza’s proef je bij Pizzarium en de Mercato Centrale. Franco Pepe werd op zijn beurt een ware ster dankzij zijn innovatieve pizza’s, handgemaakte deeg en lokale ingrediënten.

Van Amerika tot Japan

Zoals we allemaal weten, is pizza niet alleen in Italië een populair gerecht, maar wereldwijd. Daarom worden er ook chefs buiten de Laars gevolgd. Chris Bianco (Pizzeria Bianco, Phoenix) bereidt prijswinnende traditionele Italiaans-Amerikaanse pizza’s, terwijl de pizza’s van Ann Kim (Pizzeria Lola, Minneapolis) zijn geïnspireerd door haar Koreaanse afkomst. Bij Sarah Minnick (Lovely’s Fifty Fifty, Portland) staan regionale seizoens-ingrediënten centraal.

De meest opvallende chef in het rijtje is de Japanse Yashihiro Imai (Monk, Kyoto), die het bereiden van zijn Oosters/Japans geïnspireerde pizza’s beschouwt als een vorm van Zen-boeddhistische meditatie. Hij serveert pizza in kaiseki-stijl, als meergangendiner.

Bekijk de trailer