De Zilveren Lepel chocolade is uit – en dit
is serieus chocolade.
Maar liefst honderd
recepten om jezelf in
eigen keuken op te leiden
tot gevorderd chocolatier. Voor alle chocoladeliefhebbers delen wij het recept voor Bicchierini con mousse
di clementine al cioccolato (chocoladekuipjes met clementinemousse).
Voor dit recept ga je chocolade tempereren: het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen. De stap voor stap uitleg kun je hier vinden.
Een geweldig dessert voor tijdens de Pasen, knapperige chocolade met een frisse mousse, die je beslist lekker gaat vinden!
Bestel De Zilveren Lepel Chocolade eenvoudig in onze shop of profiteer van ons aanbod!
Chocoladekuipjes met mousse
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 40 minutenminuten
Totale tijd: 55 minutenminuten
Porties: 6personen
Benodigdheden
bain-marie of dubbele pan
keukenthermometer
marmeren plaat
metalen spatel of paletmes
siliconen spatel. garde
afbreekbare espressobekertjes
koelrooster, metalen plaat
soeplepel, mengkommen
steelpan, maatbeker
zesteur, citruspers
elektrische handmixer, fijne zeef
Ingrediënten
200grpure chocola60%
3⅓velletjegelatine (10 g)
20mlGrand Marnier
2clementines biologisch
4eidooiers
125grfijne kristalsuiker
250mlslagroom
2elongezoet cacaopoeder (20 gr)
chocoladeschervenals versiering
Instructies
Tempereer de chocola volgens de basistechniek (zie de link hierboven) en verdeel hem over de koffiebekertjes.
Kantel de bekertjes alle kanten op om de binnenkant volledig te bedekken en de chocoladekuipjes te maken.
Hou de bekertjes ondersteboven om ze uit te laten lekken en bewaar de overtollige chocola in een bak voor later. Laat de kuipjes uitharden.
Laat de velletjes gelatine 10 minuten volledig ondergedompeld in een kom koud water wellen tot ze zacht zijn.
Giet de Grand Marnier in een steelpan, doe de geraspte schil en het sap van een clementine erbij en kook ze 5 minuten op laag vuur.
Doe de eidooiers met de suiker in een mengkom en klop ze met een elektrische handmixer bleek en luchtig.
Zeef het kokende clementinesapmengsel en sprenkel het al kloppend met een garde bij de geklopte dooiers. Giet het mengsel in een steelpan en kook de vla al roerend op laag vuur tot de temperatuur 85 °C is.
Knijp de velletjes gelatine goed uit, doe ze bij de vla, roer tot de velletjes volledig opgelost zijn en laat het mengsel afkoelen.
Giet de room in een schone mengkom, klop hem met een elektrische handmixer tot er zachte punten op blijven staan en spatel hem rustig door de custard.
Haal de chocoladekuipjes uit de bekertjes en rol ze door het cacaopoeder om ze een jasje te geven. Vul de kuipjes met de mousse en versier ze met de geraspte schil van de resterende clementine en de chocoladescherven.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen