Terug naar overzicht
Paprika tomatentaart

Quiche! Hartige taart met gegrilde paprika en tomaten

Geïnspireerd door de weelderige citroenbomen en tomatenranken in de moestuin van haar Italiaanse grootouders, begon Bri DiMattina in haar eigen achtertuin een eetbare voorraadkast te creëren en ontdekte ze hoe leuk het is om groenten en fruit te verzorgen van het zaadje tot op tafel.

Of het nu voor de lunch, het hoofdgerecht of bij de aperitivo is, warm of koud, deze hartige taart smaakt altijd en overal. Het recept is afkomstig uit haar nieuwste kookboek, Nostrana – Flavours from my Italian kitchen garden.

Bestel hier de editie waarin dit recept voor gegrilde paprika- en tomatentaart te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.

Paprika tomatentaart

Gegrilde paprika- en tomatentaart

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie plus extra om te besprenkelen
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 500 gr deeg voor quiche of hartige taart
  • 150 gr gruyère geraspt
  • 4 el tijm, salie en oregano gehakt, plus extra om te serveren
  • 2 tomaten groot, in plakjes
  • 3 paprika’s in verschillende kleuren in stukken en licht gegrild

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote bakplaat licht in.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ansjovis, sjalotten en knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn. Zet opzij om af te koelen.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 20 cm en leg hem op de bakplaat.
  • Verdeel het afgekoelde ansjovismengsel erover, maar laat 2 cm langs de rand vrij.
  • Bestrooi met de gruyère en gehakte kruiden en verdeel de tomaat en paprika erover.
  • Vouw de randen van het deeg om, zodat een korst ontstaat. Besprenkel de topping met olijfolie.
  • Zet de taart 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Laat iets afkoelen en serveer, gegarneerd met een restje verse kruiden en gebarsten peper.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.