Koffie als start van de dag kennen we allemaal. Maar in een cocktailglas krijgt het een heel andere rol. In combinatie met likeuren, bitters of bruiswater ontstaat een heel nieuw repertoire aan drankjes. Lavazza deelt drie cocktailrecepten met ons met espresso en cold brew in de hoofdrol.
1. Espresso Martini - Napoli style
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Zet een Tales of Napoli Espresso (25 ml). Schenk 30 ml vodka, 20 ml Frangelico en 10 ml suikersiroop in de shaker. Voeg als laatste de espresso toe. Shake krachtig gedurende ongeveer 10 seconden. Zeef het mengsel dubbel in een gekoeld martiniglas. Serveer direct.
2. Coffeetail Negroni – Milano style
Vul een laag, stevig whiskyglas met ijsblokjes. Meng 30 ml gin, 30 ml Campari Bitter en 30 ml witte vermout in een mengglas en koel het mengsel goed door te roeren. Schenk het daarna over het ijs in het glas. Zet een Tales of Milano Ristretto (15 ml) en giet deze voorzichtig over de Negroni. Garneer met sinaasappelschil en een halve schijf sinaasappel. Serveer direct.
3. Coffeetail Spritz – Roma style
Vul een laag, stevig glas met ijsblokjes. Schenk 50 ml Aperol, 10 ml suikersiroop en 30 ml sodawater over het ijs. Roer het geheel rustig door. Zet een Tales of Roma Ristretto (15 ml) en giet deze voorzichtig over de spritz. Garneer met sinaasappelschil. Serveer direct.