Terug naar overzicht
compote van vijgen

Compote van vijgen en tomaat met grissini

Hij is een hoofdrolspeler in de Italiaanse keuken. In blokjes, plakjes, als saus of purree, met of zonder jasje: de tomaat is een echte alleskunner. En om ‘m eens goe din het zonnetje te zetten, brachten Harry Belmans en Heikki Verdurme het kookboek Italia al Pomodoro uit. Een ode aan de tomaat. Vandaag delen we alvast een recept uit het boek: een compote van vijgen en tomaat met grissini! In de nieuwste editie van De Smaak vind je nog eens twee verrukkelijke recepten uit het boek.

Dit recept is afkomstig uit:
Italia al Pomodoro
Harry Belmans & Heikki Verdurme
Lannoo, € 24,99

Bestel dit boek!

Details

Ingredients

  • 2 tl dubbel tomatenconcentraat (of tomatenpuree)
  • 1 sjalot
  • enkele eetlepels olijfolie
  • 12 vijgen
  • 80 g suiker
  • 2 dl rode wijn
  • een handvol basilicum
  • peper en zout
  • grissini

Preparation

  • 1Snipper de sjalot en fruit in een beetje olijfolie. Snijd de vijgen in blokjes en voeg toe. Bestrooi met de suiker en karamelliseer.
  • 2Voeg er het tomatenconcentraat bij en bak even mee. Blus af met de rode wijn. Kook tot een lichte compote.
  • 3Werk af met basilicum en kruid met peper en zout. Serveer met grissini.