Dit is de impact van corona op het leven van Laura in Milaan
Terug naar overzicht
Milaan Duomo

Dit is de impact van corona op het leven van Laura in Milaan

Ons geliefde Italië zucht onder het coronavirus. Toch is er veel moois in de Laars dat wij graag blijven delen; al is het maar om de Italianen een hart onder de riem te steken. Uiteraard houden we je ook op de hoogte van de actuele situatie. Zo belden we vandaag met Laura in Milaan en spraken over wat voor impact het coronavirus op dit moment op haar leven heeft.

Italië is in Europa het zwaarst getroffen land. In het noorden mogen zo’n zestien miljoen mensen niet zonder goede reden de regio verlaten in verband met de uitbraak van het coronavirus. Deze maatregel treft een kwart van de Italiaanse bevolking en geldt tot ten minste 3 april.

Rol van de pers
Wij belden vandaag met Laura Sciotti, consultant, in Milaan: ‘het is hier inderdaad rustiger op straat. Naar aanleiding van de beelden in de media lijkt het alsof heel Milaan gevlucht is, maar zo erg is het ook weer niet.’ Volgens Laura zaait vooral de pers veel angst in hun jacht op een primeur en de laatste nieuwtjes.

Lombardije
Laura gaat gewoon naar afspraken buiten de deur. ‘Het feit dat ik Lombardije niet uit kan, is op zich geen probleem. Het gebied is zo groot dat er genoeg bewegingsvrijheid is. Dat heeft dus weinig impact. Het aantal mensen dat de regio is ontvlucht, is erg klein. Ondanks wat er in de pers is verschenen,’ aldus Laura.

Terrasje pakken
‘Winkels zijn open en worden bevoorraad. Ik heb op een terrasje gezeten, maar ik kan geen espresso meer drinken aan de bar. Je wordt alleen nog bediend aan tafel en mensen zitten een meter uit elkaar.’ Uiteraard wast Laura goed haar handen en neemt ze het advies om geen handen te geven, te kussen of omhelzen in acht.

Saamhorigheid is groot
‘De saamhorigheid is groot,’ vervolgt Laura. ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en zijn bezorgd. Daarnaast wordt er goed gezorgd voor mensen die bijvoorbeeld een groter risico lopen (zoals mensen die zwakker zijn door een bepaalde ziekte en ouderen).’ Tot nu toe heeft niemand in Laura’s omgeving het virus opgelopen.

Laura geeft aan dat het bestuur en de burgemeester de zaken goed oppakken en dat er veel vertrouwen is in de lokale overheid.

Meest actuele reisadvies
Hopelijk is de situatie in Italië (en in Nederland en andere landen) binnen afzienbare tijd weer anders. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bekijk het meest recente reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Laura Sciotti is partner van Link2Italy, een zakelijk adviesbureau gericht op het ondersteunen van bedrijven op de Italiaanse markt. Laura woont in Milaan. Bekijk haar tips voor de modestad.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tips? Volg De Smaak van Italië op Facebook.

Foto Laura: Graziella Reggio