Italiaanse cadeaus voor de fijnproever (panettone, truffelzout...)
Terug naar overzicht
Italiaanse cadeaus

Smaakvolle cadeaus voor onder de boom

Met deze culinaire Italiaanse cadeaus kun je Italië – ook tijdens de allerdonkerste dagen – naar Nederland halen en genieten van echte smaken uit de Laars.

Italiaanse cadeaus

 1. Panettone
  Verpakt in schilderachtige doosjes, glinsterend papier en versierd met een strik is de panettone alleen al een
  feest om naar te kijken – en dan heb je nog hem nog niet eens geproefd. Dit luxebrood komt oorspronkelijk
  uit Milaan en ontbreekt tijdens Kerst in geen enkel Italiaans huishouden. De cake heeft een luchtige structuur, vaak gevuld met rozijnen en vruchten. Jesse Keus selecteerde voor ons drie panettones van Antica Pasticceria Muzzi. Deze bakkerij is sinds 1795 beroemd om zijn Italiaanse vakmanschap. Je hebt de keuze uit tradizionale, cioccolato limoncello.
 2. Truffelzout
  De familie Sabatino, woonachtig tussen de heuvels van Umbrië, heeft al jarenlang verstand van truffels. Al sinds 1911 maken ze, op basis van het zwarte goud, de lekkerste producten – en die jarenlange ervaring proef je! Strooi dit truffelzout over een eitje, pizza of over pastasaus en je waant je in de Laars. In combinatie met een van de andere producten.
 3. Balsamico
  Andrea Bezzecchi maakt zijn balsamico nog op de traditionele manier. Geen toevoegingen van suiker of azijn, maar op een manier zoals dat al eeuwen gebeurt. Alleen de beste druiven (die uitsluitend uit Emilia Romagna komen) worden geselecteerd. Nadat de druivenmost is gekookt boven open vuur, wordt het residu bewaard in houten vaten. Deze vaten liggen op tochtige zolders; acetaie genaamd. Hier worden ze onderworpen aan de temperatuurverschillen van de seizoenen en kan het proces van fermenteren, oxideren en rijpen beginnen. Pas na goedkeuring van de Consorzio di Tutela mag de balsamico gebotteld worden. Je krijgt drie varianten in één verpakking: balsema (op basis van appelsap), agri di mosto (lekker bij gebraden vlees of gegrilde groenten) en saba (lekker over panna cotta en polenta).
 4. Olijfolie
  Olio Calvi is gespecialiseerd in de productie van de fijnste kwaliteit Ligurische olijfolie uit Imperia. De olijven worden met de hand geplukt en koud geperst in een traditionele molen. De zilver- en goudkleurige wikkel beschermt de olie tegen het licht en kan hierdoor optimaal bewaard worden. Proef nu drie varianten van deze smaakvolle olie.

Geselecteerd door Jesse Keus

Jesse Keus, eigenaar van Van Raalten Import, reist voor De Smaak van Italië door heel Italië op zoek naar bijzondere en lekkere producten. Ditmaal selecteerde hij vier Italiaanse cadeaus voor de culinaire Italiëliefhebber.

 

 

Bestel de lekkerste culinaire cadeaus