5x een makkelijk Italiaans dessert voor het kerstdiner
Terug naar overzicht
ijstaart

5x een makkelijk Italiaans dessert voor het kerstdiner

Een kerstdiner voorbereiden kost natuurlijk best veel tijd. Zorg dat je het dessert voor je rekening neemt, want met deze Italiaanse toetjes zet je in korte tijd iets lekkers op tafel.

Koffiegranité met slagroom uit Sicilië

Allerlei Siciliaanse kloosters, vooral in Palermo, zijn beroemd vanwege hun zoetigheden. In de vroege Middeleeuwen was gebak namelijk de trots van de nonnen, en zij maken het nog steeds. Dit heerlijke dessert maak je met slechts vier ingrediënten. Je moet er even op wachten, maar het eindresultaat dat meer dan waard. 

Sgroppino

De een schrijft sgroppino, de ander scroppino. Hoe dan ook is dit Italiaanse drankje lekker verfrissend tussen twee gangen door of een feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

Affogato deluxe

Iedereen kent het klassieke nagerecht affogato: een bolletje vanille-ijs (of twee) met een scheut espresso erover. Makkelijk om te maken en niet te machtig. Serveer dit lekkere oppeppertje in een feestelijke coupe.

Feestelijke ijstaart

Heb je een ijsmachine? Dan is dit je toetje! Deze taart van vanille-ijs is een echte allemansvriend en makkelijk te maken.

Tiramisu

Het klassieke dessert met eieren, mascarpone en lange vingers is ideaal om (een dag) van tevoren te bereiden. Zo kunnen alle smaken goed intrekken en kan de tiramisu opstijven.

LEES OOK:

De beste berichten van De smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!