Terug naar overzicht
Italiaanse kerstcadeaus foto-kari-shea-unsplash

De leukste cadeaus voor een Italiaanse kerst

Wij verzamelden de leukste Italiaanse cadeau-ideeën voor Kerstmis. Stijlvolle cadeaus als glimmende hangers en panforte voor de kerst.

1. Panforte

Panforte (‘sterk’) brood is een bekende lekkernij uit Siena en wordt gemaakt met honing, kruiden en gedroogd- en gekonfijt fruit. Lekker voor bij de koffie. Je koopt panforte bij Mercato Italiano.
Voor Italianen is het geen kerst zonder een panettone een Italiaans luxebrood met vruchten. Nog leuker om dit Italiaanse kerstgebak zelf te maken.

2. In vorm

Met de siliconenbakvormen van Silikomart maak je de meest mooie baksels. De vorm is heel flexibel en daardoor komt de bloemtaart of -cake er prachtig uit. Een mooi cadeau voor een fanatieke thuisbakker. Je koopt de siliconenbakvormen bij deksels.
Wil je een praktisch cadeau geven? Leg dan een mooie plaid onder de boom. Of deze cadeaudoos met sokken en limoncello.

3. Chocolade truffels uit Piemonte

Dit is nog eens feestelijk uitpakken. Deze chocolade truffels uit Piemonte zijn heerlijk voor bij de koffie. Traditioneel worden ze gegeten op kerstavond, la Vigilia di Natale, als de familie samen komt voor een uitgebreid diner. Je koopt ze bij ciaohelena.

4. Feestelijke verlichting

Dit cadeau is altijd leuk om te geven of te krijgen, feestelijke verlichting in de vorm van een ster. Zowel een leuk cadeau voor een (klein)kind en volwassene, archive store verkoopt deze mooie verlichting.

5. Italiaanse hangers

Alleen traditionele kerstballen in de boom hangen, dat is verleden tijd. Met deze Italiaanse hangers kom je pas echt in Italiaanse sferen. Je koopt deze grappige ijsbeer op Vespascooter kerstboomhanger bij holyart. Een cannoli met glitters voor in de kerstboom koop je bij wayfair. Bij amazon koop je een pizzapunt voor onder en in de boom.

6. Biscotti uit Toscane

Pasticceria Marabissi maakt in Toscane heerlijke biscotti in allerlei smaken, van citroenen amandel tot chocolade. In een mooi blik zijn deze koekjes een erg leuk kerstcadeau. Je koopt de biscotti uit Toscane bij ciaohelena.

7. Tijd voor espresso

Het Illy E.S.E. espresso-apparaat voldoet aan alle kwaliteitsnormen om de lekkerste espresso of lungo te maken. Je kunt zowel een espresso of lungo koffie zetten met behulp van de twee knoppen. De machine is gemakkelijk in gebruik en intuïtief. De machine is klein van formaat, groot in prestaties.

8. Dek de tafel met handgemaakt Italiaans servies

Met dit waanzinnige servies zet je tijdens kerst echt de sfeer van Puglia op tafel, mooi om cadeau te doen aan iemand die je lief is of voor jezelf.. Bestel het 16-delig servies in de kleur groen of geel.
Denk ook eens aan een frisse biologische olijfolie of aan goed keukengerei, met deze luxe kerstcadeaus kun je thuiskomen. Meer inspiratie voor Italiaanse cadeaus onder de kerstboom.