Terug naar overzicht
Openluchtbioscopen

Openluchtbioscopen in Italië

Cinema sotto le stelle (films onder de sterren) – is al jaren een begrip in Italië. In veel Italiaanse steden kun je op een plein tussen de eeuwenoude gebouwen of in de tuin van een prachtig palazzo terecht voor een avondje film in de buitenlucht, oftewel: cinema all’ aperto. Hier zetten we een paar mooie openluchtbioscopen voor je op een rij.

In deze openluchtbioscopen in Rome, Napels, Monza, Turijn en Bologna wil je zeker een avond naar de film.

Isola del cinema – Rome

Op Isola Tiberna, oftewel het eilandje in de rivier de Tiber, kun je de hele zomer terecht voor de prachtigste films. Terwijl je op de achtergrond het water van de rivier hoort kabbelen, nip je van een goed glas rood en kijk je op een enorm scherm naar de beste Italiaanse en internationale films. Hoe idyllisch wil je het hebben? Tot 31 augustusMeer informatie? Klik hier.

 

Een bericht gedeeld door Lucilla (@da0a10) op

 

Cinema sotto le stelle, Villa Reale – Monza

Dit gebouw was ooit een koninklijk palazzo (Familie Savoia, de oudste koninklijke familie ter wereld woonde er tijdje); nu kun je er op het prachtige plein een avond lang wegdromen bij fijne films. Tot 31 augustus. Ga naar deze site voor meer informatie over deze cinema all’aperta. 

 

Een bericht gedeeld door Luciana Dega (@l.dega73) op

Cinema all’Aperto – Napels

In het mooie Parco del Poggio in Napels kun je neerstrijken voor een avondje buitenfilm. Vanaf de tribune heb je uitzicht over de bergen en de stad, die ’s avonds prachtig verlicht is. Als dat geen mooi decor is… Tot 8 september. Klik hier voor meer informatie over deze openluchtbioscoop. 

Cinema a Palazzo Reale – Turijn

Ook de openluchtbioscoop van Turijn kan in dit lijstje niet ontbreken. De binnenplaats van het Piazzetta Reale (gebouwd in de zestiende eeuw en óók bewoond door de Savoia Familie; in 1946 werd het een museum) transformeert iedere zomer tot een waar walhalla voor fans van filmklassiekers. Bekijk deze website voor meer informatie. 

Sotto le stelle del cinema – Cineteca di Bologna

Dit is misschien wel de allermooiste openluchtbioscoop van Italië. Midden op Piazza Maggiore, het grootste plein van Bologna, staat gedurende de hele zomer een gigantisch scherm waarop je allerlei Italiaanse klassiekers kunt bekijken. Met een beetje geluk verschijnt de maan aan de hemel en heb je, op een klapstoeltje tussen de Middeleeuwse gebouwen, het gevoel zélf op een filmset te zitten. Het enige nadeel van deze openluchtcinema is dat hij op 15 augustus geëindigd is. Maar dan heb je nu alvast een tip voor volgende zomer! Meer informatie? Kijk hier!