Terug naar overzicht

Bijzonder: in dit dorpje midden in Lombardije heeft niemand het virus

We weten allemaal dat het noorden van Italië zwaar getroffen is door het coronavirus. Nu is er midden in de regio Lombardije een dorpje van zo’n duizend inwoners waar (nog) niemand corona heeft.

Ferrera Erbognone ligt op een uur rijden ten zuiden van Milaan. In het dorpje van zo’n 1.000 inwoners is nog geen enkele besmetting vastgesteld. Dat is bijzonder, want omliggende dorpen en steden in de regio Lombardije zijn allemaal zwaar getroffen.

Bloedonderzoek
Wetenschappers willen nu onderzoeken of inwoners mogelijk immuun zijn voor het coronavirus. De inwoners kunnen zich aanmelden voor een gratis en vrijwillig bloedonderzoek. De onderzoeksresultaten zullen over ongeveer twee maanden bekend zijn.

Toeval
De Italiaanse regering waarschuwt voor al te veel optimisme. Het kan namelijk zo zijn dat de bewoners van Ferrera Erbognone bij toeval nog niet besmet zijn geraakt. Daar sluit de burgemeester van het dorp zich bij aan. ‘We zijn net als iedereen. Maar omdat onze inwoners op leeftijd zijn en meer risico lopen, hebben ze zich gewoon extra goed gehouden aan de voorschriften’, aldus de burgemeester in de krant Il Giorno.

LEES OOK:

Beeld: FB Il Giornale di Ferrera Erbognone