Terug naar overzicht
Floriade Italiaans paviljoen

Bezoek het Italiaanse paviljoen op de Floriade

Over deze pagina

Het Italiëpaviljoen

Het Italiaanse paviljoen, met zijn tuin van ongeveer 865 m², verkent het Floriade-thema, “groeiende groene stad”, en biedt alternatieve oplossingen voor de uitdaging van het behoud van het Italiaanse grondgebied en culturele erfgoed.

Meer dan andere landen besteedt Italië veel aandacht aan het behoud van zijn grondgebied en zijn culturele erfgoed, met een aanpak die noodzakelijkerwijs evolueert naar een dynamisch behoud, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën en de huidige sociale en culturele modellen worden aangepast. Tegelijkertijd moet ons land de grote kennis bewaren die het in de loop der eeuwen heeft verworven op het gebied van het beheer van hulpbronnen, menselijke activiteiten en sociale samenhang in onze gebieden en stedelijke gebieden.

De architectuur van het paviljoen is opgebouwd rond verschillende concepten en thema’s: watercyclus en -beheer, ecosysteemdiensten en milieuverbeteringen en de rol van het verleden en hoe huidige acties de wortels van de toekomst worden. 

Tickets met korting

Het Italiaanse paviljoen met als thema ‘Future Roots’ beslaat bijna 1000 vierkante meter van Floriade Expo 2022. In deze mediterrane tuin word je geïnspireerd door meer dan 50 planten- en bloemensoorten zoals olijfbomen, citroenbomen, rozenstruiken en lavendel. Struin erdoorheen en waan je even in Italië. 

Ga voor €10 korting naar floriade.com/korting en gebruik de kortingscode FLITALY22. Deze actie geldt t/m 9 oktober 2022. Ga naar de site voor je tickets >>

Volg het Italiaanse paviljoen van Floriade op social media: @floriade2022italy of kijk voor meer informatie op floriade2022italy.com

Locatie

Italiaans paviljoen op Floriade Expo 2022 – perceel 70 

Water source of Life

Op donderdag 6 oktober vanaf 15.30 uur is er in het paviljoen een programma over de Italiaanse wellnesscultuur en warmwaterbronnen. Het programma vind je hieronder.

spa wellness italie

Workshop olijfolie

ALLES OVER OLIJFOLIE 

Olijfolie is een van de meest gezonde oliën in de wereld. Het is een essentieel onderdeel van het fameuze ‘mediterranean diet’’. Italië is de op een na grootste producent van olijfolie en maakt een paar van de beste olijfolien ter wereld. Olijfolie is onderdeel van de Italiaanse cultuur. Maar wat is olijfolie nou precies; hoe wordt het gemaakt, waar moet je op letten als je olijfolie koopt en wat maakt Italiaanse olijfolie zo uniek? Deze en nog meer vragen worden beantwoord in deze workshop/ masterclass van Italiaanse olijfolien gegeven door Gregor Christiaans. 

Tijdens een van onze workshops proef je 5 verschillende Italiaanse olijfolies en ga je die analyseren volgens door EU vastgestelde richtlijnen. Na de workshop kan je goede van slechte olijfolie onderscheiden en weet je waar je op moet letten. Zo koop je nooit meer de verkeerde olijfolie!

Zo doe je mee aan de workshop olijfolie

Zo neem je deel: elke workshop is open voor de eerste 20 personen die een stoel geboekt hebben. Reserveer je plaats per mail: floriade2022italy@ice.it. Reserveren kan tot de laatste dag vóór de workshop of op het Paviljoen op dezelfde dag, als er stoelen beschikbaar zijn. Deelnemen is gratis.

  • 7 oktober 2022 Tijd: 15.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: Italiaans paviljoen op Floriade Expo 2022 – perceel 70