Terug naar overzicht

Italiaanse ‘Forrest Gump’ loopt 450 km na ruzie met zijn vrouw

Een man uit Como kreeg ruzie met zijn vrouw. Hij ging de deur uit om af te koelen, maar ging wat verder dan ‘een blokje om’. En toen kreeg hij nog een boete ook.

De man (48) was maar liefst een week onderweg. Hij had namelijk 450 kilometer gelopen, zo’n 60 kilometer per dag. Na de lange wandeling werd hij om 2 uur ’s nachts in Fano (De Marken) aangehouden door de politie. Omdat hij daarmee de avondklok in Italië had genegeerd, kreeg hij een boete van 400 euro.

Bijnaam Forrest Gump
Na berichtgeving in de Bolognese krant Il Resto del Carlino werd dit bericht massaal gedeeld en kreeg de mande bijnaam Forrest Gump. Een verwijzing naar de gelijknamige film waarin acteur Tom Hanks duizenden kilometers door de VS aflegt.

Alleen wat moe
‘Onderweg kreeg ik eten en drinken aangeboden van mensen die ik tegenkwam’, vertelde de man aan de politie. Hij zei ook dat hij zich prima voelde en ‘alleen wat moe’ was.

Toen de politie zijn identiteit controleerde, werd duidelijk dat hij door zijn vrouw als vermist was opgegeven. Ze heeft hem daar opgehaald.

BEKIJK OOK:

Bron: BBC