Terug naar overzicht
Galleria Campari Milaan

In Galleria Campari reis je door de geschiedenis van cafécultuur

In de Galleria Campari in Milaan kun je de tentoonstelling Bar Stories on Camera bezoeken. Hierin maak je een reis door de geschiedenis van de cafécultuur.

Ontdek de tentoonstelling

Bar Stories on Camera

De tentoonstelling Bar Stories on Camera is een unieke samenwerking tussen Galleria Campari en Magnum Photos. Speciaal voor deze gelegenheid worden er negentig foto’s uit hun archieven tentoongesteld, onderverdeeld in de secties: Sharing Moments, Bar Campari en The Icons.

Sharing Moments presenteert momentopnamen van de barscènes; van groepen die verwikkeld zijn in een discussie of debat tot eenzame individuen die lezen aan de bartafel. Maar ook de charmante barmannen en gepassioneerde muzikanten komen aan bod. Niet alleen in Italië, maar van over de hele wereld. Zo was het Café du Dome aan de Boulevard Montparnasse ooit een van de levendigste bars van Parijs. Eigenlijk was het meer een ontmoetingsplaats. Kunstenaars, schilders, schrijvers, politici; ze kwamen hier regelmatig samen voor het uitwisselen van ideëen.

In het tweede deel van de tentoonstelling Bar Campari  wordt de focus gelegd op het wereldberoemde Italiaanse merk Campari. In dit deel zie je alles over de marketing achter het bedrijf, zoals neonreclames van een ‘Bar Moderno’ in de jaren vijftig, bars op Italiaanse stranden in de jaren dertig en natuurlijk de opening van het historische Caffè Campari in 1867 aan de Piazza Duomo in Milaan.

Tenslotte kun je in het deel The Icons beelden bekijken van bekende gezichten en iconische plekken in de wereld van de cafécultuur. Bijvoorbeeld Marilyn Monroe in de Waldorf Astoria Ballroom in 1956 en Hemingway, die in 1940 diep in discussie is in een bar in Idaho.

De tenstoonstelling Bar Stories on Camera in Galleria Campari kun je tot en met 30 april 2024 bezoeken. Tickets kosten € 12 en kun je boeken via Galleria Campari.

Over Galleria Campari

Galleria Campari werd in 2010 geopend ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van Campari. Voor een bezoekje moet je naar Sesto San Giovanni, dat ten noorden ligt van Milaan. De indrukwekkende ruimte is ontworpen door de internationaal bekende Zwitserse architect Mario Botta. Het museum herbergt interactieve installaties en iconische originele posters, tekeningen, schetsen, kunstenaarsboeken, vanaf het begin van de 1900 tot de moderne tijd.

Fotocredits: Donna che prepara Campari con Seltz, Svizzera, anni Trenta, 1930, Archivio, Archive Galleria Campari / Sofie Delauw

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Als een van de grootste kerken ter wereld, met 135 spitstorens, 3.400 beelden en misschien wel de belangrijkste spijker op aarde, vormt de Dom van Milaan het boegbeeld van de …

De klassieke Negroni bestaat uit drie ingrediënten in gelijke hoeveelheden. Sommigen passen de verhoudingen van de gin, vermout en Campari naar eigen …

In Milaan wordt hard gewerkt om dit dé fietsstad van Italië te maken. Wij gingen op tour en ontdekten de leukste plekken.