Terug naar overzicht
gault millau restaurants

Dit zijn de Italiaanse nieuwkomers in de Gault & Millau gids 2022

In maart verscheen de nieuwe restaurantgids van Gault & Millau. Gisteren kwam er een online update met diverse stijgers en nieuwkomers, waaronder deze Italiaanse restaurants.

Gault & Millau maakt al meer dan 30 jaar gastronomiegidsen. Daar waar Michelin sterren toekent aan de beste restaurants, doet Gault & Millau dat met punten. In de online update van Gault & Millau Nederland van mei 2022 staan 18 nieuwkomers.

Italiaanse nieuwkomers

Deze Italiaanse restaurants staan in het lijstje met nieuwkomers, namelijk: Pianeta Terra in Amsterdam, Il Gattopardo in Rotterdam en trattoria Sapori e Ricordi in Enschede.

Pianeta Terra

Zo is Pianeta Terra een top Italiaans restaurant in hartje Amsterdam. Het menu verandert steeds en is helemaal volgens het Slow Food-principe samengesteld. Eerder schreven we al een uitgebreid artikel over deze mooie zaak. Gault & Millau kent het restaurant 13,5/20 punten toe.

Il Gattopardo

Il Gattopardo opende in 2021 haar deuren in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Nu stormt het restaurant van chef Salvatore Randazzo en gastheer Vincent Muller al de gids binnen met 13,5/20 punten.
Salvatore groeide op in Sicilië. Hij leerde koken van zijn (groot)ouders en grootouders en wil iedere gast een authentieke beleving bieden. De basis van zijn keuken is Mediterraans met Italiaanse/Siciliaanse invloeden. Salvatore werkt alleen met de beste ingrediënten en gebruikt veel seizoensproducten. Bekijk voor meer informatie ilgattopardo.nl.

Sapori e Ricordi

Bij Sapori e Ricordi vind je de Pugliese keuken. Rosa en haar dochters Dominique en Irene runnen de zaak in het centrum van Enschede. Rosa kookt zoals zij het geleerd heeft van haar moeder en oma. Ze serveert onder meer klassieke gere met als motto: ‘eenvoudige gerechten zijn juist lekker. Vers, puur, zonder poespas’. Gault & Millau waardeert het met 12/20 punten. saporiericordi.com
BEKIJK OOK: