Terug naar overzicht
pratola peligna

Droomhuis in Abruzzo voor 1 euro

Droom jij van een tweede huis in de regio Abruzzo? In Pratola Peligna kun je een huis kopen voor slechts 1 euro.

Pratola Peligna is een dorp in Abruzzo, niet ver van Sulmona. Hier gaan woningen van de hand voor het symbolische bedrag van 1 euro.

Woning voor 1 euro

Zo’n 630 panden zijn momenteel niet bewoond. Om nieuwe bewoners te trekken, worden de huizen nu voor een prikkie verkocht. De stad hoopt in ieder geval 250 woningen voor een euro te kunnen verkopen.

Zoals we wel vaker zien met dit soort acties gaat om kluswoningen. De nieuwe eigenaren moeten meteen met het te renoveren pand aan de slag. Het is namelijk de bedoeling dat je binnen zes maanden na het tekenen van het koopcontract een renovatieplan indient bij de gemeente. Doe je dat niet, dan hangt je een boete van 10.000 euro boven het hoofd. Op deze manier hoopt de gemeente dat een groot deel van de woningen binnen drie jaar is opgeknapt.

Tussen de bergen en zee

Pratola Peligna ligt aan de voet van Parco Nazionale della Majella. Het Majella-park is één van de grote natuurparken in het hart van de Apennijnen waar nog wolven, adelaars en zelfs een paar beren leven. Ook het gezellige dorp Popoli ligt in de buurt en de Adriatische Zee ligt op één uur rijden.

Alles over een tweede huis in Italië

Wij hebben alle belangrijke informatie over de zoektocht naar een tweede huis in Italië verzameld. Via de knop hieronder kom je bij het dossier.

Bekijk het dossier Een Tweede Huis

Bestel jouw exemplaar

Bestel jouw exemplaar van De Smaak inclusief werken & wonen-special in onze webshop via de button hieronder en krijg ‘m makkelijk thuisbezorgd!

Bestel mijn exemplaar

 

Of koop het magazine in de (grotere) supermarkt of winkel. Bekijk de verkooppunten.

Abonnee worden kan natuurlijk ook! Dan ontvang je de leukste Italië-inspiratie automatisch thuis.

 

BEKIJK DE ABONNEE AANBIEDINGEN

 

Foto: Comune Pratole Peligna Facebook