Terug naar overzicht
glamping mensing umbrie

Ik Vertrek, zo gaat het nu met familie Mensing in Umbrië

Afgelopen vrijdag zagen we de Ik Vertrek-aflevering waarin de familie Mensing verhuist naar Umbrië. Het plan: in 3 maanden tijd een glamping neerzetten en 4 appartementen opknappen. En dat ging niet van een leien dakje…

Jean Paul en Rosalie Mensing eten het liefst elke dag pizza of pasta en elk jaar is Italië hun vaste vakantiebestemming. De blijdschap is dan ook groot als ze met hun kinderen Dylan en Isabella naar Baschi in de regio Umbrië vertrekken. Hier hebben ze een vervallen pand met een flink stuk grond gekocht. In drie maanden tijd willen ze vier appartementen opknappen en een glamping bouwen.

De nodige gebreken

Dat het avontuur van de familie niet altijd over rozen gaat, wordt al snel duidelijk. Nog geen half uur na de sleuteloverdracht lopen ze al tegen de nodige gebreken aan: de gas- en elektriciteitsinstallaties zijn niet goed, het dak lekt en de pomp van het zwembad is kapot.

Dit vinden de kijkers ervan

Voor de Ik Vertrek-kijkers is dit verhaal een klassieker. Dat blijkt wel uit de tweets:

Hoe gaat het nu

De familie Mensing is erachter gekomen dat het beheren van appartementen en een glamping hard werken is. ‘We hebben gemerkt dat we de benen uit ons lijf liepen om het alle gasten naar hun zin te maken. […] het was af toe behoorlijk rennen en vliegen. En dat naast de gewone dingen zoals het zwembad schoonmaken, brood halen, koffie zetten, bardienst en… het gezin! In deze periode hebben we vooral ook meer aandacht geschonken aan de kids en aan onze woonplek.’

Italiaanse leven past goed

Ondanks de situatie door het coronavirus heeft de familie een goede zomer gedraaid met veel last-minute boekingen. Met name de Italianen hebben hen weten te vinden. Nederland missen ze niet echt. ‘Het Italiaanse leven past goed bij ons. Wij zitten op onze plek en willen niets liever dan dit! Waar wij onszelf zien over 10 jaar? Wij hopen nog steeds gasten te mogen ontvangen en over het hele landgoed mooie uitbreidingen gerealiseerd te hebben’, aldus Jean Paul Mensing.

BEKIJK OOK:

Bron en beeld: avrotros.nl Ik Vertrek, FB Casa Sorriso

Lees meer ervaringen

Alles over het dossier tweede huis in Italie

Bestel het boek

Alles over wonen en onroerend goed in Italië

Bestel de specials

Al onze specials over wonen & werken in Italië