Terug naar overzicht
Salade caprese

Insalata caprese, zo maak je deze beroemde salade uit Capri

Deze salade, Insalata caprese, afkomstig van het eiland Capri, moet bij voorkeur in het seizoen worden gemaakt, wanneer de tomaten zoet en smaakvol zijn.

Laat je niet verleiden om te bezuinigen op de kwaliteit van de ingrediënten: gebruik buffelmozzarella, rijpe, sappige tomaten, verse basilicum en, indien mogelijk, een uitzonderlijk goede olijfolie.

Caprese

De Caprese is een klassieke Italiaanse salade die zijn naam dankt aan het eiland Capri. Het gerecht staat bekend om zijn eenvoudige maar verrassend smaakvolle combinatie van rijpe tomaten, romige buffelmozzarella en verse basilicum, op smaak gebracht met een een paar druppels olijfolie. Traditioneel wordt de salade in de zomer geserveerd, wanneer de tomaten op hun zoetst en sappigst zijn.

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je kunt de mooiste Italiaanse kookboeken bestellen in onze shop.
Salade caprese

Salade caprese

Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr tomaten smaakvol en rijp
  • 125 gr buffelmozzarella
  • 20 basilicumblaadjes vers
  • zout en zwarte peper versgemalen
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie extra vergine

Instructies

  • Snijd de tomaten in plakjes van 1 cm dik of in kwarten ze als ze klein zijn.
  • Snijd de mozzarella in 1 cm dikke plakjes of scheur ze in dikke reepjes.
  • Leg om en om plakjes tomaat en mozzarella op een serveerschaal, met steeds een blaadje basilicum ertussen.
  • Kruid ze, bestrooi met oregano en besprenkel met de olijfolie. Serveer de salade caprese direct.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.