Insalata caprese, zo maak je deze beroemde salade uit Capri
Deze salade, Insalata caprese, afkomstig van het eiland Capri, moet bij voorkeur in het seizoen worden gemaakt, wanneer de tomaten zoet en smaakvol zijn.
Laat je niet verleiden om te bezuinigen op de kwaliteit van de ingrediënten: gebruik buffelmozzarella, rijpe, sappige tomaten, verse basilicum en, indien mogelijk, een uitzonderlijk goede olijfolie.
Caprese
De Caprese is een klassieke Italiaanse salade die zijn naam dankt aan het eiland Capri. Het gerecht staat bekend om zijn eenvoudige maar verrassend smaakvolle combinatie van rijpe tomaten, romige buffelmozzarella en verse basilicum, op smaak gebracht met een een paar druppels olijfolie. Traditioneel wordt de salade in de zomer geserveerd, wanneer de tomaten op hun zoetst en sappigst zijn.
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je kunt de mooiste Italiaanse kookboeken bestellen in onze shop.
Salade caprese
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 10 minutenminuten
Servings: 4personen
Ingrediënten
300grtomatensmaakvol en rijp
125grbuffelmozzarella
20basilicumblaadjesvers
zout en zwarte peperversgemalen
½tlgedroogde oregano
3elolijfolieextra vergine
Instructies
Snijd de tomaten in plakjes van 1 cm dik of in kwarten ze als ze klein zijn.
Snijd de mozzarella in 1 cm dikke plakjes of scheur ze in dikke reepjes.
Leg om en om plakjes tomaat en mozzarella op een serveerschaal, met steeds een blaadje basilicum ertussen.
Kruid ze, bestrooi met oregano en besprenkel met de olijfolie. Serveer de salade caprese direct.