Terug naar overzicht

3x de leukste Italiaanse bestemmingen voor in oktober

Een nazomer in De Laars is altijd een goed idee. Reis je de witte truffel, Italiaanse wijn of nieuwste games achterna?

Naast 5 redenen waarom een nazomer in Italië een uitstekend idee is, hebben wij de volgende drie bestemmingen specifiek op onze radar staan in de maand oktober.

1.Alba (Piemonte)
De truffel der truffels, zo kan de witte truffel uit Piemonte zonder twijfel genoemd worden. In deze bosrijke regio groeit de zwam op de wortels van verschillende boomsoorten en is normaal gesproken erg schaars. Ieder jaar in oktober en november barst daarom de zoektocht naar dit witte goud weer los.

Truffelfestival
In deze maanden vindt ook ’s werelds grootste en bekendste festival plaats: Fiera del tartufo. Er zijn evaluaties over de nieuwe oogst, truffelshows en de wereldberoemde wandelingen in het bos, die worden georganiseerd in het gezelschap van getrainde honden. Alle truffels worden door een panel van keurders getest op kwaliteit, geur en smaak; als ze niet door deze selectie komen, worden ze niet verkocht. Kwaliteit is dus gegarandeerd!

International White Truffle of Alba Fair, elk weekend van 5 oktober tot 14 november 2019, Alba (Piemonte), fieradeltartufo.org

2. Lucca (Toscane)
Ieder jaar vindt het Comics & Games festival plaats in Lucca. Het is de grootste stripboek en game-conventie in Europa en het trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Lucca is bekend vanwege de prachtige met torens bezaaide skyline, maar is ook een cultureel centrum. Componist Puccini is hier geboren en Leonardo da Vinci was het meesterbrein achter de (nog steeds staande) stadsmuren. Vanaf 30 oktober worden de oude meesters opzij geschoven voor de talenten uit de 21e eeuw tijdens het vierdaagse Comics & Games Festival.

Comics & Games festival, 30 oktober t/m 3 november luccacomicsandgames.com

Lucca

3. Verona (Veneto)
Een route van ruim drie kilometer die je door de historische straten en over de eeuwenoude bruggen van Verona voert en je ondertussen laat proeven van zo’n 150 wijnen uit deze streek – dat is Hostaria Verona in een notendop. De wijnen die het tweede weekend van oktober geproefd kunnen worden zijn niet de minste: Valpolicella, Bardolino, Lugana, Soave, Acole Doc of Terra dei Forte – na dit festival herken je ze allemaal. Vanaf € 20 hostariaverona.com

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!