Terug naar overzicht
Italiaanse boeken voor de vakantie

Deze Italiaanse boeken neem je mee op vakantie!

Dacht je dat het vooral kookboeken zijn die van de lopende band van Italiaanse uitgevers rollen? Dan heb je het mis. Het aanbod van romanschrijvers is niet mis en daarom delen we de leukste Italiaanse boeken.

Wegens vakantie gesloten

Vakantiefavoriet! In Wegens vakantie gesloten legt Jarl van der Ploeg met veel humor de Italiaanse volksaard uit aan de hand van de maand augustus. Deze maand is zó machtig dat al het andere ervoor moet wijken; de politiek, maffia, voetbal en zelfs de kerk. € 16,50 desmaakvanitalie.nl/webshop

Malacqua

Na hevige regen staat Napels onder water. Gebouwen storten in en overal in de stad vinden vreemde gebeurtenissen plaats. Journalist Andreoli is getuige van een regenbui die nooit lijkt te eindigen en gaat op zoek naar de betekenis. € 23,50 Malacqua, Nicola Pugliese, Uitgeverij Van Oorschot, bestel het boek hier.

Het ongelukskind

Het is 1936 en Francesca ziet elke zondag een meisje in de rivier spelen. Haar naam is Maddalena, maar ze staat bekend als het ongelukskind. Francesca voelt zich echter aangetrokken tot haar vrijheid en uitstraling, en de band tussen de twee meisjes wordt steeds hechter. Wanneer zij zich moeten verdedigen tegen een gewelddadige man raken hun levens in een stroomversnelling. € 21,99 Het ongelukskind, Beatrice Salvioni, Uitgeverij Cargo, bestel het boek hier.

Perron Europa

Met de trein reizen naar Italië was nog nooit zo makkelijk! In Perron Europa: Op reis met de trein vind je onder andere praktische tips, mooie verhalen en inspiratie voor je volgende treinreis. € 29,50 Bart Giepmans & Bonita van Lier, Uitgeverij Fjord, bestel het boek hier.
Met de trein reizen naar Italië, zo doe je dat!
boek jarl hires
Het ongelukskind
Perron Europa

Romeinse verhalen

Rome, de stad die zowel een metropool als monument is en die zweeft tussen verleden en toekomst, vormt het toneel voor negen meeslepende verhalen over buitenstaanders in het hedendaagse Italië. € 22,99 Romeinse verhalen, Jhumpa Lahiri, Atlas contact, bestel het boek hier.

Giftige tongen

Puglia, 1945. In een klein dorpje groeien de zusjes Teresa en Angelina op in een arme arbeidersfamilie. Ze zijn in alles verschillend: Teresa is stil en kwetsbaar, Angelina is uitbundig en onbeschaamd. Als de vader van Teresa en Angelina naar het front wordt gestuurd en de armoede echt toeslaat, wordt hun beeldschone moeder Caterina gedwongen tot een verschrikkelijk compromis: één keer per week gaat ze naar het landhuis van baron Personè, de machtige grootgrondbezitter. Ze komt elke keer terug met genoeg eten voor het hele gezin. De veilige gemeenschap verandert in een slangenkuil van giftige roddels. De schande van Caterina’s keuze besmet de hele familie, behalve Angelina, die het negeert en weigert zich te schikken. Ze verliest zich liever in de sprookjes in haar hoofd, met verstrekkende gevolgen. € 21,99 desmaakvanitalie.nl/webshop

Siciliaanse brieven

In vijfentwintig brieven, doordrenkt van weemoed en zingenot, ontmoeten we een oudere schrijver die woont in Ortygia op Sicilië. Literatuur, klassieke filosofie, levenskunst en het leven van alledag komen allemaal aan bod in het boek, € 22,50 Siciliaanse brieven. Geerten Meijsing, Uitgeverij De Arbeidersper, bestel het boek hier.

Antonia

De Italiaanse dichteres Antonia Pozzi werd in 1912 geboren in Milaan. Hoewel ze opgroeide in een beschermde omgeving, kreeg ze toch de kans om ervaringen op te doen die voor andere vrouwen uitgesloten waren, zoals studeren en reizen. Uit wanhoop over het sombere politieke klimaat pleegde ze in 1938 zelfmoord. Paolo Cognetti vertelt in Antonia het verhaal van deze inspirerende, maar vergeten, kunstenares. € 24,99 De Bezige Bij, bestel het boek hier.
Romeinse verhalen
Giftige tongen
Siciliaanse brieven
Antonia
Leuk voor op de achterbank: Doe-boekje Ciao Italia

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Toscane blijft de populairste vakantiebestemming in Italië. Onze oud-collega Irene bracht er met haar gezin meerdere zomervakanties door en deelt haar tips.

De nieuwe zomereditie: de gids voor je volgende vakantie! Ontdek onze beste adressen in onder andere Puglia, Toscane en Bergamo.

Normaal zou je deze week rondstruinen op ons event Little Italy. Om in de sfeer te blijven, delen we onze Italiaanse liedjes op Spotify.