Terug naar overzicht

Zo volg je de online editie van de Italiaanse filmweek 17-21 juni

Het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam organiseert, in samenwerking met Rai Cinema en het nationaal Italiaans muziekcomité CIDIM, de filmweek Fare Cinema.

Een bijzondere editie dit jaar in digitale vorm met online uitgezonden live filmevenementen vanwege de Covid-19maatregelen. Dit jaar zijn alle activiteiten via internet (Zoom, Yougoevents en Facebook) gratis te volgen. Bekijk voor alle programmadetails en inlogcodes: iicamsterdam.esteri.it.

Federico Fellini staat centraal
Op Fare Cinema 2020 wordt uitgebreid aandacht besteed aan grootmeester Federico Fellini ter viering van diens honderdste geboortedag (20 januari 1920). Er zijn drie aan hem gewijde documentaires online te zien, voorafgegaan door een inleidende presentatie elke avond om 19.15 uur, te volgen via Zoom. Daarvoor registreer je je eerst op Amsterdam.esteri.it of op de Facebookpagina van het Istituto Italiano di Cultura Amsterdam.

Het programma
Donderdag 18 juni, 20.00 uur
Block-notes di un regista van Federico Fellini

Vrijdag 19 juni, 20.00 uur
Fellini fine mai van Eugenio Cappuccio

Zaterdag 20 juni, 20.00 uur
La passione di Anna Magnani van Enrico Cerasuolo

Zondag 21 juni, 20.00 uur (live)
Concert Omaggio al Maestro Federico Fellini door Orchestra Filarmonica Pugliese. Het orkest met jonge musici speelt beroemde soundtracks uit Fellini’s films.

Voorafgaand aan het concert voert Carmela Callea, directeur van het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam, via een Zoomverbinding een inleidend gesprek met onder meer de artistiek directeur en voorzitter van Orchestra Filarmonica Pugliese. Aanvang 19.15 uur.

Bekijk het volledige programma van Fare Cinema 2020 – RaiPlay (te zien tot 21 juni).

BEKIJK OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de reismogelijkheden van en naar Italië? Volg ons op Facebook of schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!