Terug naar overzicht
Italiaanse soep

Italiaanse soep geserveerd op bruiloften

Deze soep wordt regelmatig op Italiaanse bruiloften geserveerd. Maar ook zonder sluier en pak is deze soep de moeite meer dan waard om te maken.

Dit recept is afkomstig uit:

Hemelse soepen
Nicole Pisani en Kate Adams
Good Cook € 24,95

 

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 400 g kalkoen- of kippengehakt
  • 40 g (panko) broodkruim
  • 1 biologisch ei, losgeklopt
  • 1 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zeezoutvlokken en zwarte peper uit de molen
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 ml kippenbouillon
  • 40 g oreganoblad, plus extra om te garneren
  • 1 kropje radicchio (roodlof), in reepjes
  • 2 biologische eieren
  • versgeraspte Parmezaanse kaas, om te garneren

Preparation

  • 1Combineer alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, behalve de olijfolie, in een grote mengkom en bestrooi met zout en peper. Rol het mengsel tot kleine balletjes van ongeveer 2,5 cm doorsnee.
  • 2Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, voeg de gehaktballetjes in delen toe en bak ze rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
  • 3Breng de kippenbouillon in een grote pan aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze in 20 minuten gaar worden. Doe het oreganoblad en de radicchio erbij.
  • 4 Klop de eieren los in een kom. Roer de soep met een vork in één richting tot een kolkend geheel en giet er, terwijl je roert, de losgeklopte eieren in een dun straaltje bij. Blijf roeren tot er eilinten ontstaan. Serveer meteen met extra oreganoblad en versgeraspte parmezaan.