Terug naar overzicht

Waarom Italië het 3e beste land is om je pensioen door te brengen

Speel je met de gedachte om je pensioen door te brengen in een ander land? Dan is Italië één van de beste opties. Dit is waarom.

In een recent onderzoek naar ‘het Europese land voor gepensioneerden’, staat Italië op nummer drie. Spanje komt als aantrekkelijkste land uit de bus, plaats twee is voor Finland. Ons kleine kikkerlandje staat op nummer vijf.

Levensverwachting
De studie is gebaseerd op statistieken omtrent de kosten van levensonderhoud, misdaadcijfers, levensverwachting, onroerendgoedprijzen en de gemiddelde bevolkingsleeftijd.

Olijfolie en wijn
Waarom staat Italië op de derde plaats voor een geweldige oude dag? Dat Italianen een hoge levensverwachting hebben is bekend. Ze hebben een mediterraan eetpatroon (denk Pioppi), gaan vurig in de weer met olijfolie en drinken wijn, want daar worden veel mensen oud mee. Daarnaast zijn de kosten van het levensonderhoud en van een eigen woning relatief laag in Italië. Al deze facetten maken het interessant om hier na je pensioen te gaan wonen.

LEES OOK: Na je pensioen wonen in Italië wordt nu nóg aantrekkelijker

Maar, zoals we al aangaven, volgt Nederland op de vijfde plaats in deze lijst. Dus hier blijven, blijkt uiteraard ook een uitstekende optie.

LEES OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de leukste tips en laatste nieuwtjes uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bron: blacktowerfm.com