Met deze 8 tips kleed je je deze zomer als échte Italiaan
Terug naar overzicht

Met deze 8 tips kleed je je als échte Italiaan


Partnership – De Smaak van Italië met Mastro Sarto

Italianen staan bekend als koningen van het maatpak. Of ze nu op weg zijn naar kantoor, of even een pizza gaan eten op een terrasje – vrijwel altijd zien ze er stijlvol en tegelijkertijd heel nonchalant gekleed uit. Hoe doen ze dat toch?

Het maatkleding label MASTRO SARTO® weet daar alles van en werkt exclusief samen met de beste Napolitaanse maatkledingmakers. Ze geven 8 tips om deze zomer als een echte Italiaan gekleed te gaan:

1. Stop met het dragen van sokken. Draag deze alleen wanneer het sneeuwt of hagelt.

2. Experimenteer met kleur. Één van de belangrijkste details ligt bij het gebruik van kleur. Dit breng je als man het makkelijkst aan via de das en het pochet.

3. Heb lef met de knoop. Zowel het manchet als de knopen op de mouw van een jasje mogen los gedragen worden. Bij een ready-to-wear jasje uit de fabriek kunnen die knopen helaas niet open. Het losknopen is dan ook een bewijs van maatwerk.

4. Durf te stijlen. Een double-breasted jasje hoeft niet ten alle tijden gesloten gedragen te worden.

5. Laat de pols zien. Vouw de manchetten van het shirt in tweeën en vouw de rand van het jasje mee zodat de pols iets zichtbaar wordt.

6. Waardeer de imperfectie van een das. Het is niet vreemd dat het smalle deel van de das 4cm langer is dan het brede zwaard. Draag de das eventueel ook in de broekband.

7. Gebruik de zakken. De zakken op een jassen hebben ook een functie, gebruik dan ook de zakken van het jasje als de zakken van een joggingpak.

8. Combineer de schoen. Stijl een maatpak niet alleen af met een klassieke schoen, maar combineer een kostuum ook soms met een instapper, mocassins of zelfs sneaker.

Extra tips? Lees meer over echt maatwerk

Informatie over Mastro Sarto
MASTRO SARTO® is ontstaan vanuit een authentieke vorm van Italiaans maatwerk. Volledig op maat en passend bij ieders karakter.

Ze werken samen met het exclusieve Napolitaanse atelier Saint Gregory zodat ze het hoogste niveau maatwerk kunnen leveren. Elk item wordt vervaardigd met de mooiste stoffen van de beste Italiaanse weverijen, gemaakt door werelds top ateliers zoals Piacenza, Cerrutti, Albini, Zegna en andere Italiaanse merken.