Lasagne met pompoen en saucijs: stevig hoofdgerecht
Terug naar overzicht
Lasagne met pompoen

Lasagne met pompoen & saucijs

Lasagne bolognese is een van die Italiaanse klassiekers die nooit gaat vervelen. Toch zijn wij op de redactie niet vies van een beetje variatie, daarom deze variant op dit oer-Italiaanse gerecht: lasagne met pompoen en saucijs.

Dit recept is afkomstig uit:

lasagne-sandra-mahut-boek-cover-9789023015031Lasagne
Sandra Mahut
Becht €9,95

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Details

  • Preparation Time: 00:30
  • Cook Time: 00:40
  • Servings: 6

Ingredients

  • 12 lasagnebladen, vers of gedroogd
  • 500 g pompoen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 snufje fleur de sel
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 100 g kipfilet
  • 500 g saucijzen zonder vel
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 600 ml bechamelsaus
  • 200 g geraspte emmentaler
  • Extra: ovenschaal van 40 x 20 cm

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakken pompoen. Besprenkel ze met olijfolie en strooi de fleur de sel erover. Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn en strooi die er ook over. Zet de bakplaat met de pompoen 30 minuten in de oven. Het roosteren van de pompoen kun je ook de avond tevoren doen. Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn, en doe die met de kipfilet, de saucijzen zonder vel en de knoflook in de kom van een keukenmachine. Laat de machine draaien.
  • 2Giet een scheutje olijfolie in een braadpan en laat het gemalen vlees kleur krijgen. Voeg de kippenbouillon toe, roer goed en laat 5 minuten sudderen. Haal de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en hak die fijn. Roer ze door de bechamelsaus. Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet 1 theelepel olijfolie en een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: gemalen vlees, lasagnebladen, geroosterde pompoen en bechamelsaus. Herhaal deze handelingen en eindig met de pompoen en een beetje bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de schaal 30-40 minuten in de oven. Klik hier voor het recept van bechamelsaus.