Terug naar overzicht

6x proef het beste streetfood van Napels

Al sinds de oudheid wordt er veel gesnackt in de straten van Napels. Maar waar vind je de leukste kraampjes, en wat moet je bestellen? Wij zochten het voor je uit.

Vooral in de wijk Spaccanapoli struikel je over kraampjes met lekkernijen en granita al limone’s. Spaccanapoli betekent letterlijk: snijdt Napels doormidden. De weg brengt je van de ene kant van het historisch centrum (Montesanto) naar de volksbuurt Forcella. De straat is de levensader van Napels.

Pizza
Napels zou Napels niet zijn als er naast de ‘gewone’ pizza die hier het levenslicht zag, niet vele variaties bestonden. Behalve de pizza a portafoglio of pizza a libretto (opgevouwen pizza om uit de hand te eten), wordt er ook allerlei ander lekkers van pizzadeeg gemaakt. Zoals montanara (een rond, gefrituurd pizzabolletje met tomatensaus erop) en calzone fritto (gefrituurde calzone, gevuld met ricotta of ham en mozzarella).

Gefrituurde happen zijn mateloos populair in deze wijk. Je vindt ze om de paar meter in kraampjes op straat, bij snackbarretjes en rosticcerie.

Ben je in Napels? Proef dit streetfood dan eens!

1. Zeppole: gefrituurde zoete deegbolletjes
2. Pall’e riso (ook wel arancini genoemd): gefrituurde rijstballetjes met gehakt, tomatensaus en erwten
3. Panzerotti: gefrituurde ravioli
4. Cuoppo fritto: een mix van diverse gefrituurde ingrediënten, zoals deeg, courgettebloem, aubergine of aardappel in een papieren puntzak
5. Cuoppo di mare: gefrituurde zeevruchten in een papieren puntzak
6. Mozzarella in carrozza: gefrituurde sandwich met mozzarella. Zo maak je deze Italiaanse tosti heel eenvoudig zelf.

La Pignasecca markt
Over streetfood gesproken, als je in Napels bent, mag een bezoek aan de oudste markt van de stad niet ontbreken. Op La Pignasecca in Montesanto vind je van alles, en bovenal eten. Van verse vis tot zongerijpte tomaten.

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!