Terug naar overzicht
Frietjes

Italiaanse chef verkoopt Nederlandse friet in Milaan

Zin in een frikandel of patatje speciaal tijdens je citytrip Milaan? Vanaf eind oktober eet je die in de friettent van Riccardo Pighetti in Milaan.

Naast verse friet wil hij ook andere Nederlandse snacks gaan verkopen.

Dat de Italiaanse keuken in Nederland verkrijgbaar is, zijn we wel gewend. Dit keer is het echt andersom. De Italiaanse chef Riccardo Pighetti kwam tijdens zijn zoektocht naar de lekkerste friet  terecht bij snackbar Pieperz in Veghel. Hier liep hij een week stage om het maken van de lekkerste Nederlandse friet onder de knie te krijgen. Volgens Italianen is Nederland namelijk hét frietland.

Friet in opkomst
Friet is al een tijdje in opkomst in Italië, met name in Napels. De eigenaar van snackbar Pieperz: ‘Daar is al te veel friet, vinden sommigen. Men is bang dat friet de pizza, het nationale erfgoed, in gevaar brengt.’ Ook in Milaan komen de frietzaken op.

Oranje logo
Het logo wordt oranje en qua inrichting wil hij zich gaan focussen op Nederland. Vooral de oer-Hollandse frikandel viel goed in de smaak bij Riccardo. Ook de sauzen wil hij gaan gebruiken, alleen satésaus kwam er bij hem niet in.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste hotspots en nieuwtjes uit Italië? Volg ons dan op Facebook!