Terug naar overzicht
Italiaanse slager

Netflix-tip: deze Italiaanse slager zit in seizoen 6 van Chef’s Table

Vanaf 22 februari kunnen we weer genieten van een nieuwe reeks culi-documentaires van Chef’s Table. Een van de vier afleveringen gaat over een beroemde Italiaan.

In seizoen 6 van de Netflixserie ligt de nadruk op diversiteit en wordt er zelfs ingegaan op seksisme, verslaving en racisme.

Vier bijzondere chefs worden geportretteerd. Wij kijken vooral uit naar de aflevering met de legendarische Italiaanse slager Dario Cecchini. Verder volgen we Sean Brook die de Zuid-Amerikaanse keuken op z’n kop zette, Asma Khan in Londen en de Amerikaanse Mashama Bailey.

8 generaties slager
Dario Cecchini is geboren in het dorpje Panzano in de Toscaanse Chianti-streek, in een familie waarin het beroep slager al acht generaties lang wordt doorgegeven.

Toeristische attractie
Tijdens het derde studiejaar van zijn opleiding tot dierenarts overlijdt zijn vader, waardoor Dario eerder dan verwacht de slagerszaak Antica Macelleria Cecchini overneemt. Inmiddels is deze zaak en het dorpje een toeristische attractie geworden. Van over de hele wereld komen fijnproevers en liefhebbers naar zijn slagerij en restaurant, waarmee de zaak inmiddels is uitgebreid.

Ook voor vegetariërs
Dario heeft veel respect voor de dieren die hij slacht: ‘Je slacht een wezen om jezelf van voedsel te voorzien. Het minste wat je dan kunt doen, is zorgen dat het dier een goed leven heeft, hem zo pijnloos mogelijk slachten en niets verspillen. Er is meer dan alleen biefstuk en ossenhaas, ik geloof niet dat een bepaald stuk vlees beter is dan een ander.’ Opmerkelijk genoeg kunnen ook vegetariërs bij Cecchini terecht. ‘Ik behandel niet alleen dieren met respect, maar ook mensen. Iemand die geen vlees eet, is bij mij net zo welkom,’ aldus de slager.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A master at work. #DarioCecchini #JBFA #RPMSteak

Een bericht gedeeld door RPM Steak (@rpmsteak) op

Bekijk de trailer:

BEKIJK OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!