Terug naar overzicht

Een klassieker uit Lombardije: Milanese ossobuco

In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.

De beroemdste klassieke recepten zijn gebundeld in een kersvers, volledig geïllustreerd boek. Wij delen het recept voor een heerlijke Milanese ossobuco, een klassieker uit Lombardije en in het bijzonder uit Milaan. Bij voorkeur wordt ossobuco geserveerd met de beroemde Milanese risotto. Het citroenaccent van gremolata maakt dit gerecht extra bijzonder.

De Zilveren Lepel – Classic: € 49,99 bestel je in onze webshop.

BEKIJK OOK:

Dagelijks de leukste tips en het laatste nieuws uit Italië? Volg De Smaak op Facebook!

Details

Ingredients

  • 80 g boter
  • ½ ui, fijngesneden
  • 4 stukken kalfsschenkel van 5 cm dik
  • bloem, om te bestuiven
  • 5 el droge witte wijn
  • 175 ml runderbouillon
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • rasp van ½ citroen
  • 1 flink takje bladpeterselie, fijngesneden

Preparation

  • 1Verhit de boter in een grote braadpan en bak hierin de ui 5 minuten op laag vuur onder af en toe omscheppen.
  • 2Bestuif de kalfsschenkels met bloem, leg ze in de pan en braad ze rondom bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper en braad ze nog een paar minuten. Schenk de wijn erbij en laat hem verdampen.
  • 3Voeg de bouillon, bleekselderij en wortel toe, draai het vuur laag en braad de schenkels afgedekt 30 minuten; voeg zo nodig nog een scheutje bouillon toe.
  • 4Meng in een kom de tomatenpuree met 1 eetlepel heet water en roer dit mengsel door de jus. Dep de peterselie zorgvuldig droog, anders wordt de gremolata te vochtig. Meng in een andere kom het citroenrasp met de peterselie tot gremolata, voeg dit toe aan de pan en schep het voorzichtig om. Stoof de kalfsschenkels nog 5 minuten.