Terug naar overzicht

Hoe is het nu met de winnaars van ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’

In juli vorig jaar was Nederland in de ban van het tv-programma Het Italiaanse Dorp: Ollolai. Hoe is het nu met de winnaars van dat eerste seizoen, Marije Graafsma en haar vriend Ovan Abdullah?

Vorig jaar kregen vijf Nederlandse stellen in het dorp Ollolai op het eiland Sardinië de kans om een huis (lees bouwval) voor 1 euro te kopen. De nieuwe eigenaren moesten de huizen opknappen en een idee bedenken om de plaatselijke economie te bevorderen.

Bed & Breakfast
Marije en Ovan gingen er met de winst vandoor. Maar hoe gaat het nu met hen? Inmiddels is hun Bed & Breakfast Amkina Sleep & Experience eindelijk van de grond. ‘Het gaat goed,’ vertelt Marije aan De Telegraaf. ‘We hebben nu al een maand lang gasten. Zo fijn, zoveel verschillende mensen in huis. Dat levert veel interessante gesprekken op.’

Deze plek is thuis
‘Deze plek is voor ons thuis,’ vertelt Marije over het huis in Ollolai. Familie en vrienden komen regelmatig bij hen langs. ‘Ze blijven dan een week of zo en dan is het contact veel intenser. We brengen veel meer tijd samen door. Daardoor voelt Nederland niet zo ver weg.’

Tip voor Het Spaanse Dorp
Als tip voor de nieuwe deelnemers van het tv-programma in Polopos geeft Marije: ‘Probeer mee te gaan met het leven daar en de taal te beheersen.’ Het Spaanse Dorp: Polopos is doordeweeks elke avond te zien op RTL4 om 21:30 uur.

LEES OOK: