Terug naar overzicht
pasta-supergroenten

Zo maak je deze eenvoudige pasta met supergroenten

Minimale inspanning voor een maximale smaak. Dat is wat je wilt als je een eenpansgerecht maakt. Van flexibele doordeweekse maaltijden tot luie zondagse feestelijke gerechten, die allemaal zo op tafel staan. Kookboekenauteur Donna Hay begrijpt het als geen ander.

Deze eenvoudige pasta met gezonde groenten maak je binnen een handomdraai. Het recept vind je hieronder.

Bestel het kookboek One Pan Perfect van Donna Hay heel eenvoudig:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 400 g gedroogde volkorenpasta
  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 lange rode chilipeper, fijngesneden
  • 175 g boerenkoolbladeren, fijngesneden
  • 2 courgettes, geraspt
  • 60 g spinazie
  • 60 g zuurkool
  • 18 g muntblaadjes, fijngesneden
  • 1 el fijngeraspte citroenschil
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • buffelmozzarella, burrata of fijngeraspte parmezaan en citroenpartjes, voor erbij

Preparation

  • 1Kook de pasta in 8 minuten al dente in een grote pan met gezouten, kokend water. Giet af, bewaar 250 ml van het kookwater en zet apart.
  • 2Zet de pan op matig vuur en voeg de olie, knoflook en chilipeper toe. Bak 2-3 minuten of tot de knoflook zacht wordt.
  • 3Roer de boerenkool en courgette erdoor en bak al roerend 3 minuten mee tot de boerenkool slinkt.
  • 4Roer de spinazie, zuurkool, munt, citroenschil, zout en peper erdoor.
  • 5Doe de pasta erbij en schep alles door elkaar; voeg een flinke scheut van het bewaarde kookwater toe als dat nodig is.
  • 6Dien de pasta op met buffelmozzarella, burrata of parmezaan, en een kneepje citroensap.