Siciliaanse pizzabroodjes maak je zo (vegan recept)
Terug naar overzicht

Siciliaanse pizzabroodjes maak je zo (vegan recept)

Heb je altijd al zo’n luchtige, lichte pizzabodem willen maken zoals de Sicilianen dat doen? Dan is dit je kans.

Met weinig ingrediënten iets heel lekkers bereiden, dat is de specialiteit van Italianen. Katy Beskow laat zien in 5 ingrediënten vegan zien dat je ook in je oer-Hollandse keukentje met letterlijk een handjevol gezonde ingrediënten een heerlijke maaltijd in elkaar zet, zoals deze pizzabroodjes.

Aubergines en rode ui
‘Ik houd persoonlijk van de eenvoud van zacht gebakken aubergines en rode ui, maar je kunt ook los gaan met rozijnen, pijnboompitten, rucola en citroensap’, aldus Katy Beskow.

Probeer ook:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde salie
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 400 gr witte bonen uit een pot of blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 6 vegan worstjes, uit de vriezer
  • snuf zeezout en zwarte peper

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 200 °C en verhit de olie in een ovenvaste pan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en salie 3-4 minuten, tot de ui zacht maar niet bruin is.
  • 2Voeg de tomatenblokjes en witte bonen toe en roer alles goed door. Haal de pan van het vuur, druk de worstjes in het tomaten-bonenmengsel en leg het deksel op de pan. Zet het geheel 30 minuten in de oven.
  • 3Haal de pan uit de oven en breng het geheel tot slot op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper. Voeg eventueel nog wat appelschijfjes toe, net voordat je het gerecht de oven inschuift, voor de perfecte smaakcombinatie.