Terug naar overzicht

Siciliaanse pizzabroodjes maak je zo (vegan recept)

Heb je altijd al zo’n luchtige, lichte pizzabodem willen maken zoals de Sicilianen dat doen? Dan is dit je kans.

Met weinig ingrediënten iets heel lekkers bereiden, dat is de specialiteit van Italianen. Katy Beskow laat zien in 5 ingrediënten vegan zien dat je ook in je oer-Hollandse keukentje met letterlijk een handjevol gezonde ingrediënten een heerlijke maaltijd in elkaar zet, zoals deze pizzabroodjes.

Aubergines en rode ui
‘Ik houd persoonlijk van de eenvoud van zacht gebakken aubergines en rode ui, maar je kunt ook los gaan met rozijnen, pijnboompitten, rucola en citroensap’, aldus Katy Beskow.

Dit recept komt uit:

Het recept voor Siciliaanse pizzabroodjes vind je hieronder.

Probeer ook:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine aubergine, in dunne plakken
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 beschuitbollen (kleine ronde platte (ontbijt)broodjes), gehalveerd
  • 4 el gekruide tomatenpuree
  • 1 hand basilicumblaadjes
  • snuf zeezout en zwarte peper

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 200 °C. Voeg een scheutje olijfolie in een koekenpan en zet het op hoog vuur. Bak de aubergineplakken 4-5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg dan de uienringen toe en bak alles nog 2-3 minuten.
  • 2Leg de gehalveerde broodjes op de bakplaat en bestrijk ze met tomatenpuree ongeveer ½ tl per broodje. Bak de broodjes 8-10 minuten in de oven tot dat de randjes goudbruin en knapperig zijn.
  • 3Beleg de broodjes met de aubergineplakken en uienringen. Strooi er wat basilicumblaadjes over en breng de broodjes op smaak met wat zeezout en zwarte peper.