Terug naar overzicht

In dit Italiaanse dorpje mogen toeristen een week gratis verblijven

Een dorpje in de Italiaanse regio Molise hoopt deze zomer toeristen te trekken met een bijzonder aanbod. Je mag er namelijk een week gratis overnachten.

Op deze manier hoopt de lokale overheid het toerisme een boost te geven na de coronacrisis. San Giovanni in Caldo ligt op twee uur rijden van zowel Rome als Napels. Het bevindt zich niet ver van de Adriatische kust en de Apennijnen.

‘Geef jezelf Molise cadeau’
Onder de naam Regalati il Molise (‘Geef jezelf Molise cadeau’) worden er tussen juli en september in totaal 40 gratis vakantieweken in traditionele huizen weggeven. Dat meldt de Italiaanse nieuwssite Primo Numero.

Vermelding in New York Times
Bijzonder detail: de regio Molise is door The New York Times bestempeld als een van dé 52 plekken om in 2020 te bezoeken. Onder meer dankzij de ‘prachtige kustlijn aan de Adriatische Zee maar dan zonder de hordes toeristen, bijzondere dorpjes als Termoli, bergen voor skiërs en wandelaars en traditionele festivals’.

Zo werkt het
Drie huizen waarin op dit moment niemand woont, worden ingericht om toeristen te ontvangen. Wil je kans maken op een verblijf, vul dan dit formulier in en stuur het naar amicidelmorrutto@gmail.com. Wees er snel bij, want San Giovanni heeft al honderden aanvragen ontvangen sinds de actie van start ging.

BEKIJK OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de reismogelijkheden van en naar Italië? Volg ons op Facebook of schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!