Loading
Terug naar overzicht

Sgroppino maak je zo

De een schrijft sgroppino, de ander scroppino. Hoe dan ook is dit Italiaanse drankje lekker verfrissend tussen twee gangen door of als feestelijke afsluiter van een diner.

Sgroppino komt oorspronkelijk uit de regio Veneto. Je maakt dit bekende drankje met citroensorbetijs, wodka of grappa en de Italiaanse mousserende witte wijn, prosecco. Serveer de sgroppino in champagneflûtes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tazio (@taziomelbourne)

LEES OOK:

Bron: Allerhande

Details

  • Servings: 8

Ingredients

  • 500 ml prosecco
  • 100 ml wodka
  • 1 liter citroensorbetijs
  • champagneflûtes

Preparation

  • 1Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.
  • 2Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor.
  • 3Schenk de sgroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct.